Exclusief voor abonnees

1 op de 4 Vlamingen komt niet of amper rond: “Risicogroep wordt alleen maar groter”

Meer dan een kwart van de Vlamingen vindt zichzelf arm of relatief arm, zo blijkt uit een enquête die ­vanavond in het VTM-programma 'Telefacts' wordt voorgesteld. Een cijfer om van te schrikken, maar David de Vaal kijkt er niet van op, als algemeen ­coördinator van Netwerk tegen Armoede, een vzw waarin 59 Vlaamse en Brusselse verenigingen ­samenwerken.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe Herbosch

  Wat zeker aangepakt moet worden, zijn de kosten in geval van invordering. Gerechtsdeurwaarders worden rijk op kap van mensen in de problemen en daar moet een eind aan komen. De gerechtskosten moeten dringend op de schop en het systeem van gerechtelijke invordering moet grondig geëvalueerd én hervormd worden.

 • Philippe Herbosch

  @Hilde Peeters: als je met zo'n hoge kosten al een spaarpotje kan aanleggen...

 • gerda vanneste

  Ik ben een alleenstaande vrouw van 70 !! Ben ik arm .........ik kan mijn huur betalen en anderen belangrijke rekeningen , dan moet ik beginnen rekenen , doktersbezoek ?? Tandarts , heb dringend nieuwe bril glazen nodig ( als je daar de prijs van weet ...) een moderne gsm heb ik niet ja ik heb internet , vakanties ken ik al jaren niet meer . uit eten gaan ook niet , Boodschappen doen en proberen met alles onder de euro 1.50 te blijven , en neen niemand weet het !! Ik kom dan ook weinig buiten

 • PATRICK DE TROYER

  De regering heeft ons dan ook met veel extra kosten bestookt !! Minstens 15 % extra voor electriciteit en ook voor aardgas door btw te verhogen. Ook indexsprong en nog vele extra verdoken belastingen. Wij moeten meer dan 200 euro extra belastingen betalen !! Ook verworvenheden afgepakt ! Ik hoop dat we geen nva en vld hebben in volgende regering, want anders zal alles nog veel slechter zijn dan nu. Heb er al schrik voor !!! Dus aub denk allen zeer goed na alvorens je uw stem uitbrengt !!!

 • Hilde Peeters

  Als je tegenwoordig meer dan 2/3 van je loon aan vaste kosten en huur kwijt bent blijft er voor vele mensen niet veel meer over om van te leven als je geen spaarpotje staan hebt. en dan werk je nog laat staan voor zieke of gehandicapten.