Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

1 op 6 scholieren is mantelzorger

Eén op de zes Vlaamse scholieren zorgt thuis voor een ziek of zorgbehoevend familielid. Dat blijkt uit een bevraging van mantelzorgorganisatie Samana bij meer dan 5.000 leerlingen tussen 12 en 19 jaar.

2 reacties

 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  Er wordt wel kwistig omgesprongen met deze sociale bijdrage. Niet verwonderlijk dat er te weinig overschiet voor zwaar hulpbehoevenden. Dat filmpje op de VRT was ook al niet overtuigend.
 • katia warny

  4 jaar geleden
  Dit kan je geen mantelzorgers noemen, maar kinderen die geparentificeerd worden. Ik zeg zeker niet allemaal, maar hoogstwaarschijnlijk toch een groot deel
 1. Doorbraak als lesbische cheerleader
  PREMIUM

  Doorbraak als lesbische cheerlea­der

  Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)
 1. PREMIUM

  Van 0 naar 20 besmettin­gen in één week in Heus­den-Zol­der

  In het Limburgse Heusden-Zolder is een nieuwe besmettingspiek vastgesteld: het aantal coronagevallen steeg er van 0 naar 20 in nog geen week tijd. Niemand heeft een idee van waar die besmettingshaard komt, zegt waarnemend burgemeester Marleen Hoydonckx (GOED). "De overheid probeert dit nu na te trekken en te zien waar we maatregelen kunnen nemen. Het is voor ons heel moeilijk, want we krijgen niet meteen info over wie mogelijk besmet is." Een gepland feestje van club Labyrinth voor 400 personen dit weekend is alvast geannuleerd, net als een evenement voor oud-mijnwerkers.