Exclusief voor abonnees

1 op 2 foodtrucks slaagt niet voor controle

Slechts 45% van de eetkraampjes en foodtrucks voldoet aan de normen van het voedselagentschap FAVV, dat 1.000 kraampjes onderzocht. Dat is een daling van 17% tegenover 2017. Al gaat het niet altijd om onhygiënische toestanden: de vaakst voorkomende overtreding (29,9%) is een gebrek aan informatie over allergenen. Daarna volgen het niet-respecteren van de koudeketen (15,6%), een gebrek aan persoonlijke hygiëne en propere en geschikte kledij (13,4%), ontdooien in foute omstandigheden (6,9%) en vuile oppervlaktes die in contact komen met levensmiddelen (6%).

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant