In de filmpjes die ze post, playbackt en danst Stien mee op bekende liedjes. Ze heeft ook een webshop met merchandising.
Volledig scherm
PREMIUM
In de filmpjes die ze post, playbackt en danst Stien mee op bekende liedjes. Ze heeft ook een webshop met merchandising. © Jan Aelberts

1 miljoen fans, eigen kledinglijn en deal met platenfirma. En toch is de kans groot dat u haar niet kent

Vijftien seconden playbacken is big business in tienerland. Haar vrolijke videoclipjes hebben Stien Edlund (16) uit Melsbroek niet alleen als eerste Belgische 1 miljoen fans op de app musical.ly opgeleverd, maar ook een deal met een platenfirma, een tv-contract en een eigen kledinglijn. "Mijn naam staat zelfs als merk geregistreerd."

 1. PREMIUM

  "Kust heeft nu oplossing nodig voor klimaatver­an­de­ring"

  De kust is, als laagst gelegen gebied van Vlaanderen, erg kwetsbaar door de klimaatverandering. "We moeten nu oplossingen zoeken of het is te laat", zeggen experts in een nieuw boekje, 'Kust en klimaat'. "Ingrepen om pakweg dijken te bouwen, hebben hun tijd nodig. Dat moet je niet doen als je nog 3 cm verwijderd bent van een potentiële overstroming", aldus verantwoordelijke van 'T.OP Kustzone' Stijn Vanderheiden. Hij wil onder meer inzetten op samenwerken met de natuur: ruimte om duinen te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld. "Het gaat om evenwicht, dat is een moeilijke denkoefening. Iedereen wil zijn stukje ruimte vrijwaren. Met deze gids pleiten we ervoor met alle actoren samen oplossingen te vinden die voor iedereen goed zijn." (MM)
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!