Exclusief voor abonnees

“Wie niks te verliezen heeft, grijpt opnieuw naar terreur”

Neergeschoten na tweede complot. Drie dagen na de aanslagen van 22 maart 2016 werd op een tramperron een Algerijn in het been geschoten en opgepakt. Hij smeedde een terreurcomplot. Elf jaar eerder was hij al in de cel gevlogen omdat hij zich had aangesloten bij Al-Qaida, maar na zijn vrijlating begon hij dus opnieuw.
Sudpresse Neergeschoten na tweede complot. Drie dagen na de aanslagen van 22 maart 2016 werd op een tramperron een Algerijn in het been geschoten en opgepakt. Hij smeedde een terreurcomplot. Elf jaar eerder was hij al in de cel gevlogen omdat hij zich had aangesloten bij Al-Qaida, maar na zijn vrijlating begon hij dus opnieuw.
Europa kampt met een probleem van terroristisch recidivisme, zo onderstreept een nieuwe studie. Dat uit zich het nadrukkelijkst bij terroristen die ook in de misdaad actief zijn geweest. Daar bedraagt het aandeel meermaals op terreur betrapten bijna twintig procent. Om de samenleving te beschermen tegen die hardnekkigheid zijn langere gevangenisstraffen aangewezen, zeggen experts.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Verhoeven

  Wie niks te verliezen heeft, heeft hier ook niks te zoeken, terug vanwaar ze afkomstig zijn en hunne plan trekken, we moeten dat hier ook doen!

 • Jo Bosman

  Die langere gevangenisstraffen leveren en hebben nooit iets opgeleverd. Die zogenaamde experts mogen ze zelf opsluiten. Neem bij een persoon elke menselijkheid en perspectief weg en je krijgt dit soort van toestand. hetzelfde geld voor onze gevangenen. Geen perspectief, geen menselijkheid en geen toekomst zal hen steeds tot uitersten drijven. Ze hebben niets te verliezen dus ......

 • alfred cool

  Allez zeg hoe zou dat nu kunnen? Eens goed nadenken en minder de softijs opera in justitie opvoeren maar zwaar straffen en na hun straf het land uitzetten of levenslang geven dat is de enige mogelijkheid om die heerschappen onder controle te houden en respect voor onze samenleving te leren , zie maar naar de talrijke in incidenten in Mol en Turnhout naar onze studenten en burgers toe die naar de bus staan te wachten .Wat is de Islam is toch vredelievend nietwaar!zij zijn op veroveringstocht !

 • patrick de smedt

  zolang ze da krapul het land niet uitzetten zullen we in onzekerheid blijven leven.!!

 • Charlotte De greef

  @ Peter Janssens, leer lezen, Baert doet nergens een oproep tot geweld.