"Weduwe boer Charel en haar zonen leverden speed aan half Vlaanderen"

Befaamde hoeve in Lotenhulle was uitvalsbasis drugsbende

Vera Schouppe werd wereldberoemd in Vlaanderen toen ze in 2009 trouwde met de 32 jaar oudere en steenrijke boer Charel. Zelf zei Charel dat hij goed wist dat "Vera op zijn geld uit was".
VBW Vera Schouppe werd wereldberoemd in Vlaanderen toen ze in 2009 trouwde met de 32 jaar oudere en steenrijke boer Charel. Zelf zei Charel dat hij goed wist dat "Vera op zijn geld uit was".
Vera Schouppe, de 55-jarige weduwe van boer Charel, zit samen met haar drie zonen Stijn, Pieter en Tom in de cel voor drugsproductie en -handel. "Vanuit een professioneel lab in Waals-Brabant en de gerenoveerde hoeve van Charel hebben ze jarenlang half Vlaanderen voorzien van speed", zegt een gerechtelijke bron.

Speurders vielen vorige week dinsdag om 5 uur 's ochtends binnen in de opgeknapte hoeve van de in 2013 overleden Karel Declerck, beter bekend als boer Charel sinds Paul Jambers in 1996 op zijn erf in Lotenhulle een reportage draaide. Ze sloegen er zijn weduwe Vera Schouppe in de boeien terwijl er over het hele land nog 14 andere invallen gebeurden, waaronder bij haar drie zonen Stijn, Pieter en Tom. Die laatste werd gearresteerd in het ziekenhuis, waar hij al een week lag nadat hij zijn been verloor bij een motorongeval.

Van 1 tot 10 kilo

Je hebt 22% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivo Torfs

  Allez de ganse familie is uit hetzelfde hout gesneden en zijn allen al eens op "kostschool" geweest, zonder resultaat echter.

 • MYRTHE PASS

  Ik hoop dat boer Charel niet vroegtijdig overleed door die Vera? Blijkbaar wist boer Charel, dat zij met hem trouwde voor het geld. Maar toch trouwde hij, waarschijnlijk door een hunkering naar liefde van een vrouw wat broer Charel misschien nog niet had meegemaakt (denk ik). Er was blijkbaar niemand om boer Charel tegen dit leed te beschermen. Maar spijtig genoeg verdiende deze vrouw en haar zonen zijn rijkdom niet.

 • Chris Beyers

  In belgie mag da toch... Verkeerd parkeren, dat mag niet.

 • Rafael Gabriella

  Morgen vrij onder strikte voorwaarden....

 • bart herbots

  Dertig jaar effectief opsluiten is een juiste straf