Exclusief voor abonnees

"Spotgoedkoop vliegen: dat is gedaan”

Door de coronamaatregelen en de gedaalde vraag zijn vluchten nu nog vaak halfleeg, maar dat is niet vol te houden. "Ze moeten met volle toestellen vliegen, of ze gaan failliet."
REUTERS Door de coronamaatregelen en de gedaalde vraag zijn vluchten nu nog vaak halfleeg, maar dat is niet vol te houden. "Ze moeten met volle toestellen vliegen, of ze gaan failliet."
Het aantal vluchten en bestemmingen bij Brussels Airlines gaat door besparingen naar omlaag, maar de ticketprijzen doen het omgekeerde, klagen reizigers. Een vlucht naar Kreta van 300 euro wordt geschrapt, maar een alternatief - voor 2.000 euro per persoon - kan wel. "Fraai is het niet en reclame nog veel minder", zegt transporteconoom Eddy Van de Voorde (UA). "Maar we zullen eraan moeten wennen dat vliegen duurder wordt na corona."

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Vercarre

  Het vliegen wordt weer voor de rijke. Maar geen nood hoor, dit jaar denk ik er nog niet aan het vliegtuig te nemen.

 • Marc Verdonck

  Ja, dan vliegen ze toch maar wel half vol. De kost zal hetzelfde zijn en de opbrengst ook door de duurdere prijzen. De kleine man is dan de klos.

 • Kristof Souffriau

  Het is erg hoe sommigen hier reageren. Zij die denken dat het aan banden leggen van de luchtvaart enkel maar voordelen heeft, vergist zich schromelijk! De luchtvaart is essentieel voor de maatschappij waarin we nu leven. Als vliegen veel duurder zal worden, is de economische schade niet te overzien. Maar ja, de luchtvaart met de vinger wijzen ivm het klimaat, dat is wel veel makkelijker dan al die mensen die werken in deze sector te steunen natuurlijk!

 • Jef Pauwels

  Ik geloof hier niets van. Op korte termijn misschien, maar hiermee gooien ze hun eigen ruiten in.

 • Pat Debal

  Wie betaalt weer het maanden verlies dat ze leden ja de reizer en wie zal ons verlies betalen wegens het corona om niet te kunnen werken als gewone arbeider