"Sponsor krijgt er naam Anderlecht-stadion gratis bij”

Constant Vanden Stock moet wijken voor Lotto

De naam zou eigenlijk pas vrijdag bekendgemaakt worden. Dit spandoek stak daar een stokje voor.
RV De naam zou eigenlijk pas vrijdag bekendgemaakt worden. Dit spandoek stak daar een stokje voor.
Het Constant Vanden Stockstadion bestaat niet meer. Anderlecht speelt z'n thuiswedstrijden voortaan in het Lotto Park. Volgens een goed ingelichte bron heeft de Nationale Loterij de stadionnaam voor een prikje gekocht. Sterker: Marc Coucke zou hem als extraatje weggegeven hebben bij een sponsordeal.

Het nieuws wordt pas overmorgen officieel bekendgemaakt, maar de nieuwe naam was gisteren al even zichtbaar toen hij op de stadionmuur werd gemonteerd. Lotto Park, dus. Volgens onze bron wilde Anderlecht-voorzitter Marc Coucke zo snel mogelijk van de naam Vanden Stock af, om duidelijk te breken met het verleden. Hij zou voor de Nationale Loterij gekozen hebben omdat het een Belgisch bedrijf is met een betrouwbaar imago.

Naar verluidt heeft Coucke de naam als extraatje gepresenteerd tijdens onderhandelingen over een sponsorpakket dat Lotto wilde kopen. Het gaat dan onder meer om businessseats, plaatsen in de eretribune en reclameboarding. Hoeveel dat contract gekost heeft, wordt niet meegedeeld, maar het zou rond het miljoen draaien. De Nederlandse club PSV - zowat van hetzelfde formaat als RSCA - krijgt van Philips 2 miljoen per jaar voor de naam Philips Stadion, een sponsorpakket en een plek op de mouw van de shirts. Vergeleken met het elektronicabedrijf doet de Loterij dus een goeie zaak. 

Maar het veel grotere Bayern München vangt bijvoorbeeld 'maar' 6 miljoen van verzekeraar Allianz, wat overeenkomt met 1% van de omzet van de Duitse club. Eén honderdste van de jaaromzet van paars-wit is 1 miljoen euro. Vergeleken met Allianz doet Lotto met andere woorden geen voordeel. Paars-wit noch de Loterij wilde gisteren reageren.Alle artikels uit de krant

27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pascal Jean Dominique Vanneste

  Ik volg Werner, nl Astridpark

 • dirk schollaert

  krijgt iedere club hetzelfde van het overheidsgeld? met staatsgeld sponsor spelen, is dat geen competitievervalsing? gaan supporters van andere clubs nu nog lotto spelen nu ze weten dat de overheid geld geeft aan anderlecht terwijl het steeds tegen houd dat club brugge ERGENS een eigen stadion mag bouwen?

 • Nino Brodelet

  Nen trainer met ne lijfwacht tot op het veld , ne gedopeerde has been binnenhalen als grote transfer en nu het Lotto Park ! Ik begin zowaar medelijden te krijgen met RSCA supporters ! En als die hard RWDM supporter kan het tellen dat ik dit moet zeggen !

 • werner humblé

  Zou je geloven dat ik naar RSCA ga dat ik nog altijd tegen mijn entourage zeg " ik naar het Astridpark" en ik zal dat blijven zeggen

 • Gilbert Hofmans

  Speel LOTTO, en sponsor zo goede doelen !