Exclusief voor abonnees

“Overrompel kinderen nu niet met huiswerk”: onderwijsexpert wil dat scholen even op de rem gaan staan

Tim Surma, pedagoog verbonden aan de Thomas More-hogeschool.
Thomas More Tim Surma, pedagoog verbonden aan de Thomas More-hogeschool.
Onderwijsonderzoeker Tim Surma (Thomas More-hogeschool) roept scholen op om leerlingen nu niet te overrompelen met huiswerk of online lessen. "De wereld zal niet vergaan als er het volgende uur geen taak in de inbox van een leerling zit."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gregoor Vogels

  Onderwijsexpert? Wij hebben nogal wat experten in ons land... of mensen die zich graag expert noemen. Mensen die dagdagelijks tussen de kinderen staan, dat zijn de experten, niet de kinderpsychiaters, de kindercommissarissen, de inspecteurs,... Het is nu geen vakantie. De kinderen weten dat. Ze hebben vakantie genoeg. Beter zou zijn om de grote vakantie in te korten want er zal leerachterstand zijn. Ik vermoed dat de expert... meer met de volwassenen rekening gehouden heeft dan met de kinderen

 • Gust De bont

  Er zijn tegenwoordig toch mogelijkheden genoeg om online les te geven volgens een normaal schooldagritme?

 • HEIDY VERLEYEN

  Hou rekening met studenten aub! Het is voor hen ook moeilijk en mentaal is dit voor hen ook heel zwaar, heel die onzekerheid over examens, hun schooljaar enz. Met die online lessen hebben ze gewoon geen minuut meer vrij. OK, het kan niet anders maar het moet ook niet de spuigaten uit lopen!

 • Andy Van de Velde

  Wat gaan ze doen? Mijn kinderen hun jaar laten overdoen omdat ze niet alles kunnen afwerken? Komaan laat me niet lachen! Ik mag al blij zijn dat mijn internet alles trekt! Of het is gedaan met digitaal les!

 • oscar zwart

  kinderen zijn van nature flexibel om zich aan te passen.in deze kwestie gaat dat nooit lukken als er iets aan het normale verloop van een lopend schooljaar verandert.laat alles zoals het normaal werkt. zelfde vakantie periodes en zeker niet inkorten want dan ontwricht je juist het systeem.de economie is nu al ontwricht,die bestaat bij de gratie van wij,mensen,die ook de tijd moeten krijgen om deze crisis te verwerken,fysiologisch zal dat lukken,geestelijk en mentaal is een ander paar mouwen.