Exclusief voor abonnees

“Ouders, laat kind gerust op school”: 1 op de 5 scholieren stuurt elke dag bericht naar mama en papa

Schoolkinderen met hun smartphone.
Thinkstock Schoolkinderen met hun smartphone.
Ouders en hun kinderen kunnen elkaar geen enkel moment meer loslaten. Zelfs op school blijven ze continu in contact. Eén op de vijf jongeren appt of sms't elke dag op school met zijn ouders. "Doodjammer vind ik dat", zegt een pedagoge.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Greta Vertenten

  Gsm verbod op school, ja. Als je kind suikerziekte heeft, zullen leerkrachten wel extra opletten. Misschien ‘s morgens inleveren en na school terug uitdelen, naamsticker op gsm en voila

 • jos hurkmans

  Kinderen worden niet af gehaald omdat ze op school zijn maar om de rekening wat dat met zich mee brengt In vele scholen is de rekening voor opvang niet meer te betalen En dan vragen scholen nog 1 of 2€ boterhammentaks omdat opletten niet in het kraam van de juffrouwen en meesters past 4 maanden per jaar betaald vrij,maar teveel om halfuurtje per dag afwisselend op te letten

 • peter maas

  Mijn dochter gaat met de lijn naar school en dat is al een reden om te bellen of de bus vertraging had of niet heeft gereden en mijn dochter heeft suikerziekte dat is een tweede reden. Dus aan al die een gsm verbod voorstellen,eerst nadenken voor je onzin verteld!

 • George Verbeek

  Er moet een evenwicht zijn. Het is handig dat de kinderen te bereiken zijn indien nodig, en ze zelf ook kunnen bellen of contact opnemen. Zolang men niet overdrijft is er helemaal geen probleem. Gewoon gezond verstand gebruiken, hoe moeilijk is dat?

 • Emma Jacobs

  En dan verbazing alom omdat de jeugd van tegenwoordig niets meer zonder mama en papa kan.... De wereld is om zeep.