Exclusief voor abonnees

‘Oplossing’ voor digitale meter op de helling: “Discriminatie van wie geen zonnepanelen heeft”

Een man installeert zonnepanelen op een dak.
ThinkStock Een man installeert zonnepanelen op een dak.
De Vlaamse energieregulator VREG stapt naar het Grondwettelijk Hof. De energiewaakhond vindt dat de overgangsregeling rond de digitale meter discrimineert. Bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) reageert misnoegd: "De VREG zaait onrust."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

205 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anne Callebaut

  Ze gewoon niet binnen laten,ze hebben geen poot om op te staan.

 • Alan Janssen

  Wordt tijd om off grid te gaan....

 • david demedts

  ff nagerekend, voor de stroom die ik per jaar produceer, betaal ik 11 cent per kWh aan prosumententarief, lijkt me wel meer als genoeg als compensatie? Bij jaarovergang (ik heb een op netto 0 balans gemeten installatie, wordt de teller vaak al een week of 2 te vroeg opgenomen in wintertijd. Ik heb die 2 weken overschot nog wel nodig voor mijn jaar rond te komen. teller opgenomen, overschot weg, maar wel 11cent per kWh voor betaald. resultaat ik kom ineens paar 100kWh te kort die ik vol mag kopen

 • david demedts

  kunnen degenen die vertellen dat wij met zonnepanelen in de zomer massaal goedkope stroom inruilen voor die 1/1 in te wisselen voor dure stroom in de winter eens uitleggen waarom je bij de meeste leveranciers een vast bedrag per kWh betaald over het ganse jaar? die rekenen dat verschil er al dubbel en dik in hoor. De grootste opbrengst bij zonnepanelen ligt in maand mei en juni (juli en augustus zijn te warm en dan duikelt het rendement in verhouding omlaag)

 • Daniel Schrooten

  Waarom krijgen bedrijven nog altijd certificaten en de kleine gebruikers niet? Waarom prosumententarief (transportkosten om stroom op het net te plaatsen ) betalen als grote stroomleveranciers dat niet moeten. Stroom die ik opwek gaan naar mijn buren zonder zonnepanelen dus betalen wij beide transportkosten. VREG wie doet hier aan DISCRIMINATIE?