Exclusief voor abonnees

"Op zijn minst discussiegeval, graag snel duidelijkheid"

Ex-topref Gumienny

Ex-topscheidsrechter Serge Gumienny (47) had ook de nodige moeite om het handspel van Mata te beoordelen. Hij vond de situatie voor discussie vatbaar. "Handspel kan als die bal bij een sliding tegen de steunarm komt", zegt Gumienny. "Dus heb je op zijn minst met een discussiegeval te maken en had er net zo goed strafschop gefloten kunnen worden. Hij doet zelf ook wel wat bewegingen met die arm. Ik heb niet de indruk dat die er zomaar ongelukkig tegen komt en hij niet alles doet om het contact te vermijden. Moet de VAR dan tussenkomen? Dat is weer een andere vraag. Is het een clear error of niet? Als je het mij vraagt, treedt de VAR niet op omdat er zoveel onduidelijkheid is over die regel dat hij er zelf liever zijn handen van afhoudt, maar zelfs met beelden is dit een moeilijke beslissing. Ik hoop alleen dat de bond nu niet opnieuw twee weken gaat wachten om deze situatie te verhelderen." (SJH)

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant