Exclusief voor abonnees

“Om 1 uur naar huis is precies wat vroeg”: ook politie wil later sluitingsuur voor cafés

De heropstart van de horeca verloopt niet altijd soepel: er is discussie over het sluitings-uur en over de flexi-jobbers.
Photo News De heropstart van de horeca verloopt niet altijd soepel: er is discussie over het sluitings-uur en over de flexi-jobbers.
Knokse cafébazen willen langer openblijven om de nachtelijke overlast tegen te gaan, en ze krijgen steun uit opvallende hoek: de politie. "1 uur is blijkbaar wel heel vroeg om naar huis te gaan", zegt korpschef Steve Desmet.

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Buyse

  Nog later? Om het virus nog meer te verspreiden. Ik hou mijn hart al vast als het herfst en zeker winter wordt als iedereen binnen gaat zitten. We kunnen dan misschien 2 maskers boven elkaar dragen waar het verplicht is.

 • Mohamed Kabbal

  De politie moet net verhinderen dat men dronken wordt, nu verdedigt men de sluitingstijd?

 • lars vandenberge

  Om 1 u zijn ze nog niet zat genoeg, corona of geen corona

 • Patrick Braekeveldt

  Dat is gewoon het probleem 1 of 2 uur verschuiven ,haalt niks uit ,gewoon uit elkaar spuiten met het waterkanon zoals vroeger ,al dat praten brengt toch niks op ,ze lachen gewoon de politie uit !

 • Francois Jonckheere

  Sommige van die jongeren zien er jonger uit dan 18. Dat is nu de leeftijd dat ik mocht beginnen uitgaan tot middernacht. Niet 5 na 12 maar stipt 12 uur of anders mocht ik de volgende uitgangsavond op mijn buik schrijven. Volgens mij hoort dat thuis onder : opvoeden. Leren stipt te zijn. Leren luisteren. Leren respect te hebben voor ouderen en politie. Maar ja, ik ben nu 74 en leef nog altijd volgens die regels. Ik zal nu wel geklasseerd worden als ouderwets maar geloof mij: je m'en fous.