Exclusief voor abonnees

"Nul vet en even romig als Griekse yoghurt"

Expert ontleedt IJSLANDSE YoghurtHYPE SKYR

Jarenlang aten we plattekaas, daarna raakten we in de ban van Griekse yoghurt, met in zijn kielzog Turkse en Bulgaarse variëteiten. De jongste yoghurttrend waaide over uit IJsland: skyr. Wat onderscheidt deze soort van zijn voorgangers? "Bijzonder veel eiwitten, bijna geen vet", aldus docent voedingskunde Ellen Schutyzer.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant