Exclusief voor abonnees

“Nooit gedacht dat mijn zoon gevaarlijke job had. Een moedige job, dat wel”

BRAND IN WINKELCOMPLEX WAAR 2 BRANDWEERMANNEN STIERVEN IS WELLICHT AANGESTOKEN

Karolien Coenen
De brand in Beringen die het leven kostte aan twee brandweermannen is waarschijnlijk aangestoken. Dat vermoedt het parket, dat nog onderzoekt of dat opzettelijk gebeurd is. In Heusden-Zolder heeft het brandweerkorps met een emotionele minuut stilte afscheid genomen van Benni Smulders en Chris Medo. Zij worden zaterdag samen begraven, met een afscheidsplechtigheid in de kazerne.

"Ik wil mijn zoon terug. Ik wil gewoon mijn zoon terug." De moeder van brandweerman Benni Smulders (37) was gisteren ontroostbaar. "Ik kan niet geloven dat Benni er niet meer is. Nooit heb ik het gevoel gehad dat mijn zoon een gevaarlijke job uitoefende. Een moedige job, dat wel. Maar gevaarlijk? Daar heb ik nooit bij stilgestaan. En nu is hij er niet meer."

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luca vaccino

  Langs deze weg wil ik mijn respect en oprecht medeleven betuigen aan de betrokken families en collega brandweermensen.

 • René Mertens

  Als deze brand aangestoken is wel dan deze daders de moordenaars van de twee brandweermannen. En die daders vinden zal wel niet zo moeilijk zijn, alleen moet de wil en de moed er zijn om ze te vinden.

 • Sobek Wessels

  En dan te bedenken dat deze dappere mannen hun leven elke dag riskeren voor amper een 1600 tot 2300 euro per maand een vrijwilliger nog veel minder ! Een Politicus die niks presteert wordt bijna 6x zoveel betaald en die redden geen levens of riskeren hun eigen lijf en leden niet ! Het is een dikke schande ! We hebben Politici te veel en Politie , Brandweer en Verplegend personeel te weinig !