Exclusief voor abonnees

“Nog elke maand vallen hier lijken uit de kast. Tegen aantal mensen zullen we strafrechtelijke klachten indienen”

Marc Coucke praat voor het eerst na rookbommen:“Ik geef niet op. Ik gun het de roofdieren niet”

Photo News
Boodschap van algemeen nut. Oproer of vuurpijlen ten spijt, Marc Coucke is niet van plan om Anderlecht op te geven. No way. "Ik gun het de roofdieren niet." Coucke nodigde uw krant uit voor zijn kant van het verhaal: "Ik spaar veel mensen omdat ik mij houd aan de grandeur van Anderlecht."

Marc Coucke (54) met zijn onafscheidelijke Coca-Cola Zero.

Hij is in 't lichtblauw - Coucke oogt fris, klinkt gedreven. Met zicht op de velden van wat inmiddels een prachtig trainingscomplex in Neerpede is geworden, zal de voorzitter zich één helft lang, drie kwartier, bijzonder strijdvaardig tonen. Ondanks de bommen en granaten.

De Anderlecht-supporters veranderden Sclessin even in de hel, vorige week vrijdag, met vuurpijlen en rookbommen.
DBUHS De Anderlecht-supporters veranderden Sclessin even in de hel, vorige week vrijdag, met vuurpijlen en rookbommen.

Marc Coucke: (grijpt naar zijn Coca-Cola) "Ik ga eerst ne keer drinken... Ik wil beginnen met een kleine introductie - 't zal niet lang duren. Daarna moogt ge vragen stellen. Ik heb hier één en ander opgeschreven."

"'Het' gaat trager dan verwacht - véél trager. Ik zoek geen excuses. En toch wil ik twee oorzaken geven waaróm de resultaten op het veld uitblijven. Ten eerste, 'het verleden' waarmee we geconfronteerd worden, is niet evident. Nog elke maand vallen hier lijken uit de kast. In die mate dat we op een punt zijn gekomen dat we tegen een aantal mensen strafrechtelijke klachten zullen moeten indienen - je kunt niet braaf blíjven."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Neyt

  De overname is nog fris in het geheugen,en de nieuwe eigenaar ( geweldig palmares in de zakenwereld!!)is nog maar net begonnen.De huidige spelerskern weet ongetwijfeld al hoe laat het is,de meesten zullen straks mogen vertrekken,en dan zal er een nieuw verhaal geschreven worden,maar geduld is niet meer van deze tijd,en daar zit het hem.De man die hier de leiding heeft,is geen door-de-weeks persoon,daar moet veel meer inzitten,vergeet dat maar niet.

 • bavo eykens

  Mijnheer Coucke, bij KVO heb je goede dingen gedaan, MAAR die ploeg heb je ook met een puinhoop achter gelaten.

 • Danny Gijs

  Geef hem enkele jaren en maak dan de rekening. Ajax heeft ook jaren van crisis gekend maar kruipen wel weer uit het dal. Indien het allemaal zo goed was had RVDS en HVH de vlucht vooruit niet genomen.

 • Nico Van Haecke

  Beste Marc. Denk dat U beter enkele feiten checkt. Als ik mij niet vergis voerde Bart Verhaeghe bij FCB reeds 5 jaar geleden een kapitaalsverhoging van 60 miljoen euro door, dan kom je toch nog een beetje tekort met 30, nog wat boterhammetjes eten zal nodig zijn.

 • Johan Swinnen

  Jongens toch, nooit van een audit gehoord ? Ik denk het wel, misschien beetje te snel geweest omdat je dacht een koopje te doen Mr Coucke