Exclusief voor abonnees

"Nog acht weken", zegt De Block. Maar wanneer komt de piek?

Photo News
‘Maar' acht doden waren er zaterdag te betreuren. Dat cijfer oogt hoopvoller dan het is, weet viroloog Marc Van Ranst. Minister De Block rekent op "nog acht weken". De ziekenhuizen hebben intussen 759 bedden op intensieve zorg extra geïnstalleerd. Maar wanneer komt de piek?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Keizer

  Zou beter zwijgen, altijd dat giswerk.

 • pol van de velde

  Dat is nu het verschil. Indien we in het begin iedereen getest hadden waarvan gedacht werd dat ze in aanmerking kwamen (ook de toeristen die vanuit andere landen terug kwamen) en de afzonderingsmaatregelen zoals nu, zou het probleem bijna opgelost zijn in dit land. Het lijkt er meer en meer op dat de politiek en de "deskundigen" een handleiding hebben gekregen om te handelen zoals het NIET hoort.

 • NADINE DEBOT

  Blijkbaar zijn er nog veel mensen die niet beseffen in wat voor een situatie we zitten en niet willen zien wat er gebeurt in de wereld.Terug hun oud leven willen opnemen ten alle kosten. Wie wil dat niet .Maar dat zal nog een tijdje moeten wachten of veel van ons gaan dat niet meer moeten/kunnen doen. Dus geduld en de regels opvolgen .Er zijn veel mensen die dat niet kunnen opbrengen maar het MOET nu even.Wat maken die enkele maanden op een mensenleven nu uit als we er levens mee kunnen redden

 • ferdi wuytack

  8 weken? Dit duurt langer maar misschien minder intens. Belgie is maar een kleine lappendeken in de wereld. Tenzij men de grenzen volledig sluit en alle besmette human import / export kan verhinderen wordt dit misschien mogelijk. Als mensen terug beginnen reizen is het opletten geblazen . Het is hopen dat de wetenschap en pharma industrie sneller dan voorzien met een voldoende effectief vaccin naar buiten komt.

 • wim CLAES

  Roger Geens, de chloroquine vergiftigingen in nigeria waren overdosissen( trouwens van langdurig gebruik wordt je blind). de block zit maar te fantaseren. haar specialisten vertellen haar maar wat. zo heb je van ranst, die leest te weinig op internet de laatste tijd, want alles waar hij mee afkomt staat al weken op verschillend sites.