‘Loedermoeder’ kent niks van opvoeden en schrijft er een boek over: "Als mijn kinderen hun nek niet breken, ben ik al blij”

Het is vaak chaos, zegt Hanne, maar toch geniet ze met volle teugen van het moederschap.
Het is vaak chaos, zegt Hanne, maar toch geniet ze met volle teugen van het moederschap.
Hanne Luyten (34), een mama met drie prachtige kids uit Lier, weet niets over het grootbrengen van kinderen. En toch schreef ze een boek over haar opvoedingstechnieken "die niet volgens het boekje zijn en soms zelfs gevaarlijk of belachelijk"

Toen Hanne acht jaar geleden voor het eerst zwanger werd - "Ik haatte zwanger zijn. Echt enorm hard" - begon ze korte verhaaltjes te schrijven op Facebook en Instagram. Dat doet ze nog steeds. Ze vertelt over de gezellige chaos die haar leven is met een Maxikind van zeven jaar, een Mediumkind van vijf en een driejarig Minikind. In het echte leven heten ze Mille, Merlijn en Malin. Aan zichzelf gaf Hanne het koosnaampje 'loedermoeder', want ze moedert naar eigen zeggen maar wat aan. "Ik beken dat ik geen koekjes bak. Ik kan niet goed puzzelen en ik haat knutselen."

Hannes oudste dochter, 'Maxikind' (7), maakte de illustraties voor haar boek.
Borgerhoff & Lamberigts Hannes oudste dochter, 'Maxikind' (7), maakte de illustraties voor haar boek.

Je hebt 18% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.