Exclusief voor abonnees

"Laat uitkeringen werklozen sneller dalen"

1 OP 9 KINDEREN IN BELGIË GROEIT OP IN GEZIN ZONDER WERK

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
In geen enkel ander EU-land groeien zoveel kinderen op in een gezin waar niemand werkt. Daardoor lopen ze 80% risico om in armoede te leven. Geen verrassing, vinden experts, en het is aan de politiek om in te grijpen. "Geef eerst een hogere werkloosheidsuitkering, maar laat die dan ook sneller dalen."

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wendy Steegmans

  Dus gaan we ze nog dieper in de armoede duwen...?!? Begin met de werkende mensen meer loon te geven. Dat er een groter verschil is tussen werken en vervangingsinkomen.

 • walter verkest

  Niet dalen ! Beperken in tijd ! Mac. 1 jaar .

 • Carina Desmidt

  Zeker deze die al 20 jaar doppen. Rekening houden met 50 plussers die moeilijk aan werk geraken na sluiting bedrijf.... iedereen elke dag op controle en straten kuisen of groendienst... niet aanwezig geen uitkering toch simpel...

 • Jan Lemmens

  Koppelen aan het aantal effectief gewerkte jaren is de boodschap. Ondernemers willen hun 50-plussers weg en wie wil ze nog in dienst nemen.

 • Louwrens Decreton

  @yves luyten,zelfde gedacht ook voor langdurige ziekten enz, iemand die na 40 dienstjaren een tegenslag heeft kan me niet over de zelfde lijn trekken als een jonge snotaap die maar pas begint.