Exclusief voor abonnees

“Laat mij hier rotten, maar haal alstublieft mijn kinderen weg”

De levensomstandigheden in het kamp Al-Hol zijn dramatisch.
AFP De levensomstandigheden in het kamp Al-Hol zijn dramatisch.
Sinds de val van het laatste IS-bolwerk Baghouz zouden al twee Belgische kinderen overleden zijn. Anderen geraakten gewond, zoals een 4-jarig meisje dat een arm verloor na een schotwond. Haar familie in ons land vraagt zich af hoe het kind moet genezen, gezien de omstandigheden in de Koerdische kampen. "Mijn zus smeekte: 'Haal de kinderen hier alstublieft weg en laat mij maar rotten.'"

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Ze hebben hun keuze gemaakt, en moeten nu de gevolgen maar dragen.

 • Michel Rutten

  Je mag heel veel denken oke geen probleem maar kinderen verdienen tot alle respect vanwaar het ook komt kinderen hebben niet tot een oorlog gevraagt het zijn geen dieren onthou deze altijd in jullie achterhoofd ..hier in deze land gebeurd evenzeer van alles met kinderen ..ze zijn zelfs zo respectloos dat ouders hun kinderen verkopen aan sex ..en noem maar ..kinderen mogen van mij hier opgevangen op alle manieren zij hebben niet achter die allende gevraagd..wel nog respect houden mensen

 • danny cauberghs

  Staat er niet in het Burgerlijk wetboek dat je veratnwoordelijk bent voor je eigen daden en deze van je minderjarige kinderen?

 • marc de Volder

  Mijn kinderen en kleinkinderen krijgen hier ook geen kansen,door te dure woningleningen,te dure prijzen voor rijlessen en op alles zware taxen.Als alleenstaande vader kan ik dat niet betalen en het kan de zes regeringen ook geen zak schelen.

 • Mario Roman

  Ze hebben gekozen om bij IS te gaan en moeten nu de gevolgen dragen