"IS stuurt Belgische vrouwen terug voor terreur"

VERONTRUSTENDE ONTHULLING VAN GEVANGENGENOMEN ANTWERPSE SYRIËSTRIJDER

Kaoutar Bioui, de echtgenote van ex-Shariah4Belgium-kopstuk Hicham Chaïb, postte in 2014 deze foto op Facebook. "Mijn baby heeft een poetsbeurt gekregen", zo schreef ze erbij. De vrouw werd naar verluidt scheef bekeken in het kalifaat, net omdat ze met wapens pronkte.
RV Kaoutar Bioui, de echtgenote van ex-Shariah4Belgium-kopstuk Hicham Chaïb, postte in 2014 deze foto op Facebook. "Mijn baby heeft een poetsbeurt gekregen", zo schreef ze erbij. De vrouw werd naar verluidt scheef bekeken in het kalifaat, net omdat ze met wapens pronkte.
Islamitische Staat heeft twee Belgische vrouwen opgeleid om terug te keren voor terreur. Dat zegt een Antwerpse IS'er die in Syrië is gevat. Het gaat onder anderen om de vrouw van Shariah4Belgium-kopstuk Hicham Chaïb. "Ze zijn getraind in explosieven en moeten die in Europa gebruiken", zo staat te lezen in een verhoor.

Deze krant heeft exclusieve inzage gekregen in de verhoren van een Antwerpse IS'er die in augustus door Syrische Koerden opgepakt werd. Hij is dagenlang op de rooster gelegd door VS-militairen en vertelde honderduit over wat zijn landgenoten allemaal deden in dienst van IS. Over plannen voor nieuwe terreur in het Westen bleef hij echter lange tijd stil. Het zou duren tot in oktober vooraleer hij ook daarover het achterste van zijn tong liet zien. "IS heeft vrouwen getraind om terroristen te worden", vertelde hij toen. "Ze leerden hoe je met explosieven moet omgaan, waarna ze ook voorbereid werden om via Turkije naar Europa te reizen."Alle artikels uit de krant