"IS doodt twee Belgische strijders die willen vluchten"

Illustratiefoto.
kos Illustratiefoto.
Terreurgroep Islamitische Staat zou vijftien van haar eigen strijders geëxecuteerd hebben omdat ze het laatste bolwerk in Syrië wilden ontvluchten. Dat meldt de lokale nieuwssite Sharqiya Voice. Onder de terechtgestelden zouden zich twee Belgen bevinden, naast negen Fransen, twee Duitsers, een Rus en een Egyptenaar. 

Namen zijn niet bekendgemaakt. IS is inmiddels teruggedrongen tot een gebied dat minder dan één vierkante kilometer zou beslaan. Dat situeert zich bij het stadje Al-Baghouz, aan de grens met Irak. De eindstrijd wordt vertraagd doordat IS kinderen inzet als levende schilden, maar gisteren stelden de Koerdische troepen de terroristen een ultimatum van 24 uur om zich over te geven. (GVV)Alle artikels uit de krant

33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter De Ruyter

  Gelieve de oostfronters niet te vergelijken met IS.De oostfronters vochten tegen de bolsjevieken en werden gerecruteerd door de Duitsers,hetgeen volgens het oorlogsrecht wel mocht.Dat ze na de oorlog gestraft werden is volgens mij juridisch niet correct.

 • Christian Mommaerts

  oostfronters waren ook geen echte strijders en kwamen met dezelfde uitvluchten ook terug,

 • Edmond Dillien

  Gelieve die geen "strijders" te noemen strijders zijn mensen die eerbaar hun land verdedigen en geen moordenaars zoals IS crapuul. Iedere dode verdediger van de voorbije wereldoorlogen draait zich om in zijn graf bij het benoemen van die moordenaars als "strijders".

 • Gerry Cle

  Ze hadden moeten gaan lopen zodra ze zagen wat IS werkelijk was en niet toen ze zagen dat IS verslagen is. Zolang ze konden mensen terroriseren, verkrachten en moorden wilden ze blijven en zodra ze merkten dat ze gingen sterven ofwel gestraft gingen worden voor hun barbaarse daden wilden ze vluchten.

 • Jean-Paul Hoornaert

  zover gedreven door hun geloof