Exclusief voor abonnees

"In Leuven revanche nemen op onszelf"

Loris Brogno en Beerschot staan voor tweede topper in drie speeldagen

Bij Beerschot is men blij dat men vandaag alweer aan de bak kan, want paars-wit wil de zure nasmaak van het onnodige puntenverlies in Roeselare zo snel mogelijk doorspoelen. "Op het veld van Leuven willen we revanche nemen op onszelf", zegt Beerschotter Loris Brogno (26).

voetbal eerste klasse b

Beerschot had afgelopen weekend eigenlijk altijd moeten winnen op Roeselare, maar het werd uiteindelijk 1-1.

"Dat was even slikken", blikt winger Loris Brogno terug. "Ons balbezitpercentage haalde op Schiervelde Barcelona-normen, maar dan moet je jezelf ook belonen met winst. Het is duidelijk dat onze efficiëntie omhoog moet. Zelfs een week eerder, toen we met 1-0 wonnen van Lokeren, puurden we te weinig doelpunten uit onze kansen. Nu goed, we weten dat dit momenteel een werkpunt is en proberen er op training aan te sleutelen. Hopelijk rendeert dat tegen OHL al en kunnen we revanche nemen op onszelf."

Brogno kijkt uit naar het duel op het veld van zijn oude club.

"Het wordt geen makkelijke opdracht, want Leuven heeft net als wij ambitie. Maar ik verwacht me wel aan een aangenamere pot voetbal dan een week geleden. OHL gaat ongetwijfeld meer meedoen dan Roeselare, dat zich ingroef, en hun grasmat ligt er altijd excellent bij. Dat alles samen kan een leuke wedstrijd opleveren."

Favoriet onder favorieten

Voor Beerschot wordt het de tweede echte topper in drie speeldagen.

"Tja, er zijn slechts acht ploegen in 1B en zeker vier daarvan mikken openlijk op de titel. Dan is elke match enorm belangrijk", merkt Loris Brogno terecht op. "Of wij dé favoriet onder de favorieten zijn? Ik heb in elk geval de indruk dat de andere ploegen ons zo zien. Vorig seizoen was KV Mechelen de ploeg die iedereen wou kloppen, nu zijn wij dat. Het is een gegeven waarmee we mee om moeten leren gaan. Maar oké, ik heb er best vertrouwen in. Naar mijn gevoel zijn we sterker dan een jaar geleden en toen hadden we ook al een goede ploeg."

In het 'new look' Beerschot lijkt Brogno zelf ietwat geruisloos zijn plaatsje te hebben veroverd. Best opmerkelijk, na een door blessureleed stroef verlopen debuutjaar.

"Ik heb op het Kiel nog alles te bewijzen", beseft de zoon van ex-voetballer Dante Brogno. "Gelukkig gelooft de coach sterk in mij en kende ik nu een zorgeloze voorbereiding. Tot nu toe speelde ik enkele correcte matchen, zonder meer. Nu wil ook snel mijn rekening van goals en assists openen en zo iets extra's brengen."

Loris Brogno: "Vorig seizoen was KV Mechelen de ploeg die iedereen wou kloppen, nu zijn wij dat."
GOYVAERTS/GMAX AGENCY Loris Brogno: "Vorig seizoen was KV Mechelen de ploeg die iedereen wou kloppen, nu zijn wij dat."


Alle artikels uit de krant