Exclusief voor abonnees

"In de zomer begint het. Dan zet ze een draaiende kettingzaag naast ons terras"

HELFT HANDELAARS EN HORECA-UITBATERS HEEFT RUZIE MET BUREN

Michael Van Opstal van Bistrot Achilles in Hombeek.
Photonews Michael Van Opstal van Bistrot Achilles in Hombeek.
Meer dan de helft van de handelaars en horeca-uitbaters kreeg de afgelopen vijf jaar kwade buren op zijn dak. Vooral lawaai-, verkeers- en geurhinder blijken twistpunten. Zo fel zelfs dat de rechter bij één op de acht ruzies rust moet brengen.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Kenis

  Vaak zijn het niet de uitbaters of de buren die de problemen veroorzaken, maar de vierde klanten die denken dat ze alles mogen want "het is toch niet van hun". Daar zit het probleem.

 • johanneke li

  er zijn ook die categorie mensen die gewoon overdreven verwachtingen hebben, een beetje leven inde brouwerij moet kunnen.

 • johanneke li

  bij sommige zaken worden er inderdaad te weinig maatregelen genomen om hinder te voorkomen; slecht geisoleerde muren en dergelijke. bij overlast door de klanten is dat niet de schuld van de uitbater maar de klanten zelf, en ja sommige mensen zijn inderdaad onbeschoft of hebben geen respect voor andermans eigendom! een algemene regel over wie welke schuld treft/welke aanpassingen moet doen zou al ver gaan om zulke conflicten tegen te gaan, maar de overheid laat maar begaan.

 • Joseline Wyns

  Er moet wederzijds respect zijn, dat is een feit. Maar er zijn ook mensen die een woonst huren of kopen naast een (horeca)zaak en die, als ze er een maand wonen, beginnen te klagen. Je weet toch dat je naast een zaak gaat wonen? Informeer u eerst bij buurtbewoners, ga zelf eerst eens kijken hoe het staat qua lawaai,... Net als diegenen die dicht bij de luchthaven gaan wonen en dan klagen over de vliegtuigen die overvliegen? 80% gaat wss ook met het vliegtuig op reis, dan is er niks aan de hand.

 • danny muylpeer

  Hij liegt. Zijn terras heeft hij na de uitspraak aan de andere kant gelegd en die vrouw was volledig op, feitelijk kwam het er op neer dat men haar daar weg wou, ik zie een oude vrouw moeilijk met een zware kettingzaag staan zwieren, eerder was het volgens hem een grasmachine die 'uren' stond te draaien. Dat klopte niet. Maar de overlast aan zijn kant, toen zijn terras nog aan haar woning grensde was er over. Feesten, roepen.