Exclusief voor abonnees

"Ik was in alle opzichten maagd. Als een vrouw in die tijd haar beha op mijn kop had gelegd, had ik mezelf nog afgevraagd wat haar bedoeling was”

ZOMERREEKS | Deel 1: Urbanus en Hugo Camps over Woodstock, hasjiesj en blote borsten

Hugo Camps en Urbanus.
Hugo Camps en Urbanus.
De zomer van 1969 was een legendarische mix van spektakel, hoop, plezier, verdriet en horror. Vijftig jaar geleden wandelde de eerste man op de maan, namen The Beatles hun laatste plaat op, won Eddy Merckx zijn eerste Tour en vermoordde Charles Manson de hippiedroom die twee jaar eerder tijdens 'the summer of love' begonnen was. In vijf etappes reizen we terug door die tijd, van de hel van Vietnam via Woodstock naar de basiliek van Koekelberg. Uw gidsen zijn 'easy riders' Hugo Camps en Urbanus, toen 26 en 20 jaar oud.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lydia Appelmans

  Ik was 16 jaar in 1969, geweldige tijd!

 • Verstappen Martine

  Gouden kindertijd voor mij, ik was toen 9 en de wereld was zo mooi ( dacht ik toch).

 • Milan Pavic

  Prachtig artikel, met twee iconen die echt iets te vertellen hebben. Ik was zelf 18 in 1969, en heb dat topjaar uiteraard vanuit een ander perspectief beleefd. Interessant voor mij om de herinneringen van twee oudere kerels hieraan te toetsen. Proficiat, redactie.

 • steven goossens

  idd en toen was het voorbij... er kwam een generatie die alles kapot heeft gemaakt en nog steeds een vinger in de "verbrande" pap wil hebben... ze kunnen het gewoon niet laten...

 • patrick morel

  Wat een mooie tijd, GASboetes, fietssloten, fietsstraten, betalend parkeren snelheidsbeperkingen en veel andere zaken bestonden nog niet. Je t'aime moi non plus vloog in de ban van de kerk en iedereen liep naar de platenwinkel om te kopen en in de juke box zat er dat jaar betere muziek dan wat we de laatste 20 jaar moesten aanhoren. Dat jaar wil ik overdoen, een keer of 10 als het kan.