Exclusief voor abonnees

"Ik heb The Rolling Stones gespeeld in een Afghaanse moskee. We moesten lopen terwijl we stenen naar onze kop kregen”

ZOMERREEKS | Deel 2: Hugo Camps en Urbanus over Woodstock, hasjiesj en blote borsten

Mede door het enthousiasme over Woodstock trok Urbanus een jaar later naar het Isle of Wight-festival. "Ik had niet betaald, dus keek vanop een heuvel. Optredens zag ik amper, al waren er wel veel meiskes met blote borsten."
Popperfoto via Getty Images Mede door het enthousiasme over Woodstock trok Urbanus een jaar later naar het Isle of Wight-festival. "Ik had niet betaald, dus keek vanop een heuvel. Optredens zag ik amper, al waren er wel veel meiskes met blote borsten."
De zomer van 1969 was een legendarische mix van spektakel, hoop, plezier, verdriet en horror. Vijftig jaar geleden wandelde de eerste man op de maan, namen The Beatles hun laatste plaat op, won Eddy Merckx zijn eerste Tour en vermoordde Charles Manson de hippiedroom die twee jaar eerder tijdens 'the summer of love' begonnen was. In vijf etappes reizen we terug door die tijd, van de hel van Vietnam via Woodstock naar de basiliek van KoekelbergUw gidsen zijn 'easy riders' Hugo Camps en Urbanus, toen 26 en 20 jaar oud.

Heren, we hebben het gehad over Vietnam en Charles Manson, maar de zomer van '69 was er gelukkig ook één van seks en rock-'n-roll.

Urbanus: "Ge zijt de drugs vergeten."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant