"Ik ben geen vrouwenhater. Vraag maar aan mijn mama"

Nederlandse rapper Boef na heisa over 'hoeren'-uitspraken

Boef is bij ons vooral bekend van zijn hit 'Habiba'. De volgende twee weken treedt hij niet meer op, maar gaat hij op schrijverskamp.
Wouter Van Vaerenbergh/Lumen Boef is bij ons vooral bekend van zijn hit 'Habiba'. De volgende twee weken treedt hij niet meer op, maar gaat hij op schrijverskamp.
Op de eerste dag van het jaar deed de Hollandse rapper Boef (24) een vrouwonvriendelijke uitspraak. Op de tweede dag van het jaar volgde een nóg vrouwonvriendelijker uitspraak. Op de derde dag van het jaar putte de jeugdheld zich uit in excuses.

Hoeveel excuses sprak je de afgelopen 24 uur uit op radio- en tv-zenders? Honderd, tweehonderd?

"Nog steeds niet genoeg. Ik schaam me echt kapot. Het is dom wat ik gezegd heb. Ik heb een zusje en een moeder. Ik vind vrouwen echt geen hoeren. Excuses. Excuses. Excuses."

'Kechs'. Zo noemde je de feestende meisjes die jou in nood een lift gaven op oudejaarsavond. Dat is Marokkaans-Arabisch voor 'hoer', lezen we.

"Wel, dat lees ik samen met jou. Ik spreek zelf geen Arabisch (hoewel zijn ouders van Frans-Algerijnse origine zijn, red.), maar het woord voor hoer is volgens mij wat anders. 'Kech' is gewoon straattaal. Wij, rappers, gebruiken constant 'bitches' of 'kechs' als synoniem voor chicks, wijfies. We bedoelen daar niet letterlijk hoeren mee. Als een Amerikaanse rapper 'bitches' zegt, is er niks aan het handje. Maar ik snap mijn fout nu: ik gebruikte het woord in een persoonlijke context en dat kan niet."

Wat zei je ma?

Je hebt 26% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant