Exclusief voor abonnees

"Hoe kón ik haar vergeten? Ik snap het nog altijd niet"

RUSTHUISBEWOONSTER STERFT OP TOILET, VERPLEEGSTER STAAT TERECHT

Het slachtoffer werd in een liftharnas op een toilet als dit gezet. Uit onderzoek van de wetsdokter blijkt dat ze voorover was gevallen, en door de druk op haar lichaam stikte.
Hollandse Hoogte / Joyce van Belkom Het slachtoffer werd in een liftharnas op een toilet als dit gezet. Uit onderzoek van de wetsdokter blijkt dat ze voorover was gevallen, en door de druk op haar lichaam stikte.
Een 40-jarige rusthuisverpleegster uit Bree staat terecht voor de dood van een 83-jarige bewoonster. De rolstoelpatiënte werd achtergelaten op het toilet, viel voorover en stikte. "Normaal riep ze áltijd als ze klaar was", getuigde de vrouw in tranen. "Die avond riep ze niet."

Verpleegster Ria P. speelde de fatale nacht in het Genkse rusthuis Toermalien wel duizend keer opnieuw af in haar gedachten. Hoe kón ze bewoonster Dilder Gumussu toch vergeten? "Ik begrijp het nog altijd niet", verklaarde ze gisteren tegen de correctionele rechter in Tongeren. "We waren met drie verpleegkundigen voor dertig bewoners in twee units. Onder hen een stuk of acht mensen die volledig hulpbehoevend waren. Het was heel druk - maar de werkdruk is altijd hoog."

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant