"Harde werkster, vaste vriend. Wie wilde Julie nu dood?"

Parket voert onderzoek naar doodslag op kapster

Julie Quintens (23) werd het laatst gezien vrijdagochtend, toen ze haar hondje uitliet. Enkele uren later was ze dood.
repro BOLLEN Julie Quintens (23) werd het laatst gezien vrijdagochtend, toen ze haar hondje uitliet. Enkele uren later was ze dood.
Het gerecht onderzoekt de dood van een 23-jarige kapster uit Tienen. Julie Quintens lag dood bij haar thuis. Haar vader vond haar vrijdag, nadat haar ongeruste werkgever hem had laten weten dat zijn dochter niet was komen opdagen. De autopsie wijst nu uit dat de jonge vrouw werd gedood.

Vrijdag daagde Julie Quintens niet op op haar werk, kapsalon New Look in het Vlaams-Brabantse Roosbeek (Boutersem). De uitbater probeerde haar meermaals te bereiken op haar gsm. Omdat het niet haar gewoonte was om te laat te komen, belde hij uiteindelijk naar haar vader, Peter Quintens. Hij was degene die de vrouw tegen de middag levenloos aantrof in het huis dat ze met haar broer en schoonzus deelde in Tienen - zij wonen op het gelijkvloers, Julie woonde boven.

De kapster lag naar verluidt languit op de vloer. Volledig gekleed, maar in een onnatuurlijke houding. Op het eerste gezicht liep er enkel wat bloed uit haar neus. Haar vader rende in paniek naar de buren. Het gerecht ging meteen uit van een verdacht overlijden en beval een autopsie. Volgens Sarah Callewaert van het Leuvense parket heeft deze uitgewezen dat de vrouw een gewelddadige dood stierf. "Er loopt een onderzoek wegens doodslag."

Veel vragen

Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. De ouders van Julie Quintens waren gisteren te aangeslagen om te reageren. Ze worden thuis in Boutersem bijgestaan door de rest van de familie. "We weten niet wat te zeggen. We zitten zelf met enorm veel vragen."

Dat geldt ook voor de vele vrienden van het slachtoffer. Zij omschrijven haar als een rustige en lieve vrouw. "Vorige week vertelde ze ons nog hoe gelukkig ze was. Ze kwam uit een knipperlichtrelatie, maar had nu al zes maanden een nieuwe vriend. Een 30-jarige interventie-inspecteur bij de politiezone Herent-Kortenberg. Julie was blij dat alles zo goed ging. Het klikte, alles liep op wieltjes. Ze dachten zelfs aan samenwonen." Haar vriend kon gisteren enkel kwijt dat hij zwaar aangedaan is door haar dood.

Schoothondje

Verder wordt Julie omschreven als een harde werkster. "Eerst studeerde ze voor schoonheidsspecialiste, later voor kapster. Ze werkte enorm veel. Daardoor kon ze ook van het leven genieten: ze ging graag op weekend of op vakantie. Ze was allesbehalve een fuifbeest. Huisje, boompje, beestje: dat was Julie ten voeten uit", zeggen haar vrienden en vriendinnen nog. Ook zij hebben geen flauw idee wie de onbesproken kapster dood wilde. "Volgens ons had Julie met niemand problemen."

Julie Quintens moet vrijdagvoormiddag gedood zijn. Eén van de buren zag haar die ochtend nog, toen ze even voor 9 uur haar schoothondje uitliet.Alle artikels uit de krant