Exclusief voor abonnees

“Geen nieuwe LEZ’s alstublieft”: VAB roept steden en gemeenten op met betere maatregelen te komen

Wannes Nimmegeers
"Steden en gemeenten, wacht alstublieft met het invoeren van lage-emissiezones." Mobiliteitsclub VAB vindt dat de impact op de luchtkwaliteit onvoldoende is bewezen en er te grote sociale gevolgen zijn. Ze worden daarin bijgetreden door zeven op de tien Vlaamse steden en gemeenten.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

211 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raf peeters

  Bezit wagens die wel de LEZ zones binnen mag maar indien niet zou geen enkele boete betalen en de reden is heel eenvoudig.Betaal je 340€ mag je wel binnen ,dus leg mij eens uit of aan een rechter hoe relevant de 340€ is tov zuivere lucht.Moesten ze die 340€ en boetes gebruiken om de lucht te zuiveren zou een andere zaak zijn ,nu vandaag is een pure belasting dat milieu nul te maken heeft en zou ze dan ook niet betalen en wil eens een rechter willen zien die je dat kan doen betalen.

 • Dirk Vregels

  Gebieden binnen de LEZ zones zullen verpauperen en criminaliteit aantrekken. De win - win gedachten van politiekers zal wederom op een verlies - verlies uitdraaien. Heel normaal dat je bij zoveel domheid steeds een gigantisch begrotingstekort hebt.

 • eddy buttiens

  Gewoon deze steden vermijden, punt uit

 • Bob Boomer

  De LEZ is volgens mij een schending van het grondbeginsel dat iedereen gelijk is voor de wet. Je zal maar eens niet de juiste wagen hebben. En... de wet is gelijk voor iedereen !? Waarom moeten dan slechts enkelingen betalen om een LEZ binnen te mogen ? Hallo !!!

 • ingrid grieten

  Vanuit de Sahara komt soms zand overwaaien en valt hier dan neer ook in de LEZ zones. Als zand (wat zwaarder is dan lucht of gas) die afstand overbrugt door de wind hoe kan het dan dat lokale autogassen in het centrum zouden blijven hangen???