Exclusief voor abonnees

“Geef ons een linkse Bart De Wever”

Het communisme van Peter Mertens (PVDA/PTB): overal in opmars, nergens aan de macht

Peter Mertens
Photo News Peter Mertens
Van Charleroi tot Luik over Molenbeek en Schaarbeek tot in Gent en Hasselt: overal zijn de communisten fors in opmars, maar nergens komen ze aan de macht. Aan goesting ontbreekt het zijn partij nochtans niet, zegt voorzitter Peter Mertens (PVDA/PTB). Maar in Vlaanderen ontbreekt het de linkerzijde aan klasse en charisma. "Geef ons een linkse Bart De Wever." En in Wallonië aan goodwill. "Geen seconde heeft de Parti Socialiste overwogen om met ons te besturen. Arroganter dan Paul Magnette bestaat niet."

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • najim udi

  Één punt van waarheid heeft hij, hij gunt zich netto 2000€ en hij klacht niet "respect" iemand die dokter is! De meeste politici gaan met meer dan 6000€ netto per maand naar huis en ze vinden het nog veel te weinig.

 • Merel De Groote

  Slechter dan nu met de NVA kan het niet meer worden... geef PVDA een kans.

 • Rik Tytgat

  Geef ons vooral politici die belastinggeld niet uitdelen alsof het van hen is.

 • maria jespers 2

  ze kunnen het allemaal oplossen , tot ze zelf aan de macht zijn , dan is het een grote flop . wie er ook maar aan de macht is .

 • Jan Lemmens

  Het zou hem al zijn stemmen kosten. Links is zo goed als uitgeteld in Vlaanderen.