Exclusief voor abonnees

“Fake-industrie brengt meer op dan drugs”: Europese Unie verliest 121 miljard euro door namaakartikelen

BELGA
Liefst 7% van alle ingevoerde producten in Europa is namaak, een markt die zich voedt aan de opmars van de e-commerce. Intussen worden de handelaars in nepspullen steeds inventiever in de productie en verkoop van hun goederen. "Als een kledingstuk of gadget populair wordt, moet een merk oppassen", zegt een expert. "Namaak brengt meer op dan drugs."

Je hebt 3% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Francis Scherlinx

  Natuurlijk wil de staat dit aan banden leggen, hoeveel winst verliezen ze hier zelf niet op...Je mag hier in belgie al blij zijn dat je nog iets over houd aan het einde van de maand .. belasting hier tax daar.. hier word je gestraft als je wil werken .. De staat pikt al genoeg

 • Frank Joos

  Europese unie verliest. Enige waar DE BURGER iets wint.

 • Marc De Smet

  121 miljard indien iedereen die fake koopt het echte artikel zou kopen. Maar diegenen die fake kopen willen of kunnen het echte artikel niet kopen. Het echte verlies is slechts een fractie van die 121 miljard.

 • Eric Vaeske

  Die namaakproducten worden geproduceerd in landen waar de arbeiders uitgebuit worden, waar producten gebruikt worden die niet conform zijn en zelfs gevaarlijk voor de gezondheid. Veel van die opbrengsten van fakegoederen gaan naar de lokale maffiagroepen. Hebben jullie het nu door ??? Fake goederen zijn voor fake mensen.

 • james vroman

  namaakartikelen bestaan niet ...