Exclusief voor abonnees

“Fake-industrie brengt meer op dan drugs”: Europese Unie verliest 121 miljard euro door namaakartikelen

BELGA
Liefst 7% van alle ingevoerde producten in Europa is namaak, een markt die zich voedt aan de opmars van de e-commerce. Intussen worden de handelaars in nepspullen steeds inventiever in de productie en verkoop van hun goederen. "Als een kledingstuk of gadget populair wordt, moet een merk oppassen", zegt een expert. "Namaak brengt meer op dan drugs."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francis Scherlinx

  Natuurlijk wil de staat dit aan banden leggen, hoeveel winst verliezen ze hier zelf niet op...Je mag hier in belgie al blij zijn dat je nog iets over houd aan het einde van de maand .. belasting hier tax daar.. hier word je gestraft als je wil werken .. De staat pikt al genoeg

 • Frank Joos

  Europese unie verliest. Enige waar DE BURGER iets wint.

 • Marc De Smet

  121 miljard indien iedereen die fake koopt het echte artikel zou kopen. Maar diegenen die fake kopen willen of kunnen het echte artikel niet kopen. Het echte verlies is slechts een fractie van die 121 miljard.

 • Eric Vaeske

  Die namaakproducten worden geproduceerd in landen waar de arbeiders uitgebuit worden, waar producten gebruikt worden die niet conform zijn en zelfs gevaarlijk voor de gezondheid. Veel van die opbrengsten van fakegoederen gaan naar de lokale maffiagroepen. Hebben jullie het nu door ??? Fake goederen zijn voor fake mensen.

 • james vroman

  namaakartikelen bestaan niet ...