Exclusief voor abonnees

“Energiefactuur voor gezinnen explodeerde, die voor industrie daalde”

STUDIE PVDA: GROOTSTE VERBRUIKERS BLEVEN GESPAARD VAN DUURDERE ENERGIE

Gezinnen zagen hun energiefactuur gemiddeld met 62% stijgen.
thinkstock Gezinnen zagen hun energiefactuur gemiddeld met 62% stijgen.
Energie is duur in België, maar voor de grootste verbruikers bleven de stijgingen de voorbije jaren beperkt. Sterker nog: terwijl gezinnen hun factuur met 62% zagen stijgen, is de prijs voor de industrie licht gedaald. Dat zegt PVDA. "De liberalisering van de energiemarkt is enkel positief geweest voor multinationals."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John De roo

  Degoutant gewoon de incompetentie die onze regering blijft demonstreren.

 • Ronny Ooijen

  Bruno Draulans, bij de debatten en stemming in het parlement eiste VLD dat ook de bedrijven, biomassacentrales en panelenboeren GSC's zouden ontvangen. Zo niet, zou VLD tegenstemmen en zou dus geen meerderheid gevonden zijn. Niemand zou dan GSC's ontvangen. Resultaat is dat ruim 70% van de GSC's naar die bedrijven gaan. U mag dus ook 70% van die put aan VLD (nu OpenVLD) toeschrijven.

 • Erik Neyt

  Voor bedrijven zijn de energy facturen wel duurder geworden,voor de particulieren zijn die veel duurder geworden,met de NVA erbij heeft men zeker de resterende kosten allemaal op de rug v/d particulier gelegd,en bovendien ook de indexverhoging af genomen.

 • Paul Vanmaldeghem

  De distributiekosten zijn het probleem in dit land. Als de helft van je factuur dient om de postjes van de niet verkozen politieke vriendjes te betalen, dan komen wij inderdaad tot de duurste energiekost in de wereld. De vraag is hoelang de burger dit allemaal nog gaat blijven slikken.

 • Bruno Draulans

  Ronny Ooijen: de turteltaks werd inderdaad ingevoerd door die partijen maar de echte inschattingsfout werd door Spa gedaan, waar Freya van den Bossche schaamteloos massa's subsidies gaf voor zonnepanelen en later zag dat ze een grote put gemaakt had. Maw iedereen daar maakt er een grote klucht van.