"En waarom zou 85-jarige geen nieuwe heup meer mogen?"

70-PLUSSERS MOGELIJK NIET MEER AUTOMATISCH BEHANDELD IN NEDERLAND

Nee, het is niet omdat je oud bent, dat je geen plezier meer kan hebben van pakweg een nieuwe knie of heup.
Getty Images/Westend61 Nee, het is niet omdat je oud bent, dat je geen plezier meer kan hebben van pakweg een nieuwe knie of heup.
Moet je 70-plussers nog een kunstheup of een dure kankerbehandeling geven? In Nederland woedt het debat volop, nu GroenLinks een voorstel daaromtrent op tafel legt. "Discrimineren op basis van leeftijd is foute boel", zegt geriater Lucien De Cock, zelf 70-plusser. "Soms is een pacemaker bij een 85-jarige gewoon de beste oplossing, zowel medisch als financieel."

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Bogaerts

  Hoe komt die 85jarige uit de narcose ? Sterk dementerend, bedankt voor de ingreep !

 • Jean Pollet

  met wat denken die "groenen " eens realistisch ? laat zulke personen mee besturen en wij zullen wat meemaken

 • yves luyten

  Deneckere is waarschijnlijk nog zeer jong en heeft tot op heden alleen nog maar genoten van de welvaart die die 70+++ voor hem hebben mogelijk gemaakt.

 • Jan Groenendaal

  Ik vind dit gewoon onvoorstelbaar wat ze daar in Nederland uitspoken. Geen enkel terecht en fundamenteel argument gelezen. En nota bene, het wordt tijd dat er een andere naam komt dan groen want ze wijken nogal vaak of van menselijk en natuurlijk leven.

 • Dominique Hermys

  Dan is 70 de max als je pech hebt. Dat ze dan maar vlug de euthanasiewet in orde brengen. Mensen moeten langer werken maar mogen nadien geen kwaliteit van leven meer hebben. Zo wil ik niet leven.