"En ik wou zo graag nog een kindje"

Opnieuw zware klap voor Xandee: gezwel in baarmoeder

Sandy met haar vriend Jorg: "We zijn al 9 jaar samen, we waren er helemaal klaar voor...".
rv Sandy met haar vriend Jorg: "We zijn al 9 jaar samen, we waren er helemaal klaar voor...".
Het zou haar grote comeback worden, volgend weekend in de Ethias Arena bij de Romeo's. Maar dat grote feest komt op de helling te staan nu bij Xandee - na de hartproblemen van begin dit jaar - een groot gezwel op de baarmoeder werd ontdekt. "Ik hoop dat ik niet onvruchtbaar word."

Na drie hartoperaties en zeven ingrepen aan haar been krijgt Xandee - Sandy Boets (38) in het echt - een nieuwe klap te verwerken. De Eurosongzangeres kreeg vorige week plots hevige pijn in de buik, en werd door haar dokter stante pede doorverwezen naar het ziekenhuis van Sint-Truiden. "Ik had meteen door dat het geen goed nieuws zou zijn", zucht Sandy. "Er werd een algemeen en gynaecologisch onderzoek uitgevoerd. De diagnose was hard. Ze hebben een gezwel van 6 op 10 centimeter in mijn baarmoeder gevonden."

Dringend onder het mes

De cyste moet nu zo snel mogelijk operatief worden verwijderd. "Maar door mijn hartproblemen neem ik bloedverdunners, en loop ik een verhoogd risico op complicaties. Mijn bloedwaarden zijn op dit moment té slecht om al onder het mes te kunnen gaan. Ik weet dus nog niet wanneer ze die operatie zullen kunnen uitvoeren, hoewel die heel dringend is. Ik leef op dit moment in grote onzekerheid."

Of de chirurgen er zullen in slagen het gezwel volledig weg te nemen, is volgens Sandy nog maar de vraag. "Als dat niet lukt, zullen ze mijn hele baarmoeder moeten wegnemen. Iets waar ik heel zwaar onder zou lijden, want dan word ik onvruchtbaar. En ik en mijn vriend Jorgen hadden nog zó graag een kindje gewild. Wij zijn intussen negen jaar samen, een kleintje zou de kers op de taart zijn. Mijn dochters Nikka en Ciana vragen ook om nog een broertje of zusje. Ik blijf voorlopig dus hopen dat dat nog mogelijk zal zijn."

Veel steun

Hopen op een goede afloop, het houdt Xandee op dit moment recht. Al krijgt ze gelukkig ook veel steun van vrienden en familie. "Iedereen vindt natuurlijk dat mijn gezondheid op de eerste plaats komt", zegt Boets. "En mijn kindjes? Die stel ik zelf op hun gemak."

De Touch of Joy-zangeres hoopt dus snel weer volledig hersteld te zijn. Des te meer omdat ze op 25 november op de planken van de Songfestivaleditie van het Zingpaleis verwacht wordt. "Ik hoop oprecht dat ik daarbij kan zijn. Het was het eerste grote concert dat op mijn agenda stond sinds mijn herstelperiode", aldus de zangeres. "Toch heb ik de organisatie ondertussen al gecontacteerd, want de kans zit er natuurlijk in dat ik er dan nog niet bovenop zal zijn. Ja, als ik daar niet kan staan, is dat weer een klap in mijn gezicht."Alle artikels uit de krant