Exclusief voor abonnees

"Eén minuut later en Jade was vertrokken voor een dagje zee"

Vrachtwagen richt ravage aan in Kortenberg Peuter komt om, vader en één ander slachtoffer zwaargewond

Meriem Salime, de moeder van het slachtoffertje, op de rampplek. Ze wordt ondersteund door haar broer Amine.
Meriem Salime, de moeder van het slachtoffertje, op de rampplek. Ze wordt ondersteund door haar broer Amine.
Een meisje van 2,5 zou met haar vader een dag naar zee gaan, om te genieten van het mooie weer. Eerst gingen ze nog snel iets lekkers kopen bij de bakker, maar toen sloeg het noodlot toe. Een 53-jarige trucker richtte een ware ravage aan op de steenweg in Kortenberg. Jade kwam om, haar papa ligt zwaargewond in het ziekenhuis. "Ik hield haar in mijn armen toen ze haar laatste adem uitblies", getuigt haar oom.

De kleine Jade had donderdag haar enkel verstuikt in de speeltuin. Daardoor kon ze uitzonderlijk niet naar het instapklasje van haar school in deelgemeente Erps-Kwerps. Vader Hicham Benammar besloot daarom een dag vrij te nemen bij koerierbedrijf TNT en met het 2,5-jarige meisje naar zee te gaan. Voor aanvang van de autorit ging hij samen met zijn dochter en schoonbroer Amine Salime koffiekoeken kopen bij een bakker op de Leuvensesteenweg. Met z'n drieën wandelden ze omstreeks 10.15 uur terug naar de auto. "In een fractie van een seconde zag ik hoe een vrachtwagen tegen enkele geparkeerde auto's botste", vertelt Amine. "Ik dacht meteen: die truck rijdt véél te snel." Dat zeggen ook andere ooggetuigen, maar verder onderzoek zal hierover uitsluitsel moeten brengen.

De vrachtwagen, met een graafmachine op de oplegger, boort zich tot slot in een ING-filiaal. De schade is amper te overzien.
RV De vrachtwagen, met een graafmachine op de oplegger, boort zich tot slot in een ING-filiaal. De schade is amper te overzien.

Hartslag

"Ik kon nog net opzijspringen, maar mijn schoonbroer en nichtje hadden dat geluk niet. Zij werden geraakt door één van de geramde wagens. Hicham schreeuwde het uit van de pijn. Toen hij zijn dochter zag liggen, verloor hij het bewustzijn. Ik wilde Jade helpen, maar dat kon ik niet. Ik nam haar in mijn armen en zag dat ze nog leefde - ik voelde een hartslag. Maar even later blies ze haar laatste adem uit", zegt de oom in tranen. "Hicham zou alles gedaan hebben voor z'n dochter. Ze was zijn oogappel. Hij wilde haar een fantastische dag bezorgen. Jade zat vol levenslust. Dit is een drama voor onze familie."



Alle artikels uit de krant

62 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  Raf Van den Brande, met alle respect maar wat mij overkomen is, wat ik meegemaakt heb wens ik voor mijn ergste vijand niet, maar je bent waarschijnlijk een man

 • Patricia Grooten

  Heel veel sterkte aan iedereen

 • Nathalie Nathalie

  Sterkte aan de getroffen familie. Wat vreselijk dit mee te maken.

 • Ronny Vansteelandt

  Sterkte voor iedereen. De chauffeur werd onwel. Die zal nu ook wel compleet in de put zitten.

 • Sonja Geirland

  Sterkte voor jullie zwaar verlies