Exclusief voor abonnees

"Een dronken val: zo wás Ivana niet"

DOOD VAN 19-JARIG VLAAMS MODEL IN MALEISIË OMGEVEN DOOR RAADSELS

Ivana werkte in Maleisië aan haar bloeiende modellencarrière. Ze zou ook deelnemen aan de finale van Top Model Belgium.
rv Ivana werkte in Maleisië aan haar bloeiende modellencarrière. Ze zou ook deelnemen aan de finale van Top Model Belgium.
"Een banaal ongeluk", noemt de Maleisische politie de dood van de 19-jarige Ivana Smit. Het model uit Peer stierf er donderdag na een val van de twintigste verdieping van een flatgebouw. "Ze was op stap met een steenrijke drugsdealer, die dat héle gebouw bezit. En dan wil de politie ons een papier doen tekenen om het ­onderzoek af te sluiten?", zegt haar familie.

Er zijn véél onbeantwoorde vragen over de gebeurtenissen die Ivana Smit, een 19-jarig meisje uit Peer, afgelopen donderdag het leven gekost hebben in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Te veel, vindt haar familie. Ivana werd donderdagnacht naakt aangetroffen op het balkon van een flat op de zesde verdieping. Ze was veertien verdiepingen naar beneden gevallen, van het balkon van de flat van een Amerikaans-Kazachs koppel. 

Ivana was die avond met hen op stap geweest en was meegegaan naar hun appartement. Ze werd het laatst gezien met de Amerikaanse man. Op het moment van de val was de Kazachse vrouw al aan het slapen. Waar de man was, is niet bekend. Buitenlandse media melden dat de buren ook geroep gehoord hadden, enkele minuten voor de fatale val, maar dat wil de politie niet bevestigen.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant