"Doodsbang dat we zoontje nooit terugzien"

ONDANKS REISVERBOD VLUCHT BIOLOGISCHE MOEDER MET KIND NAAR MEXICO

PHOTO NEWS
Al meer dan een jaar vecht een homokoppel uit Brussel voor de voogdij over hun adoptiezoon. Maar nu is de kleine Manaël (2) verder weg dan ooit. Zijn biologische moeder nam hem mee naar Mexico, ondanks het reisverbod dat de rechter had opgelegd. "We zijn doodsbang dat we hem nooit meer terugzien."

Manaël is pas vijf dagen oud als zijn kandidaat-adoptiepapa's Manish en Michaël hem meenemen naar huis, in Schaarbeek. Tien maanden later komt de adoptie formeel voor de Leuvense jeugdrechter. Dat had een standaardprocedure moeten zijn, maar inmiddels is de biologische moeder Nadia M.F. - die illegaal in België verblijft - van gedachten veranderd. Ze eist haar kind alsnog terug.

De jonge vrouw uit Mexico wint de rechtszaak tegen de adoptievaders, zowel in eerste aanleg als in hoger beroep. De rechter legt een overgangsregeling op, maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat Manish en Michaël het ouderlijk gezag over de peuter verliezen. Nadia M.F. verandert de naam van het kind in Daniel. Op bevel van de rechter gaat ze in een appartement van het Centrum voor Integrale Gezinszorg (CIG) wonen, in Sint-Pieters-Woluwe. Daar moet ze begeleiding krijgen en voor haar zoontje leren zorgen.

Sprankeltje hoopAlle artikels uit de krant

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brigitte van der Zalm

  Ik denk dat het kind hier meer kansen krijgt dan in zuid Amerika.

 • leen hanssens

  Illegaal en een appartement toegewezen krijgen? Ik ben Belg,betaal belastingen, mijn maandelijkse huishuur, ik krijg niets toegewezen.

 • Lodewijk Placklé

  Holebis denken dat ze op ALLES recht hebben . kinderen groot brengen is iets voor de ouders ; alle twee man en vrouw , of alleen de moeder.

 • anne coucke

  Niemand heeft 'recht' op kinderen. Het zijn de kinderen die rechten hebben.

 • rik lagrou

  Het is een moeder uit mexico Ze heeft recht op haar kind in haar land niet omdat in Belgie we veel andere normen hebben dat men ginds dit moet aanvaarden Wij hebben hier makkelijk op stro mag je niet slapen is geen bed Andere normen Bedelen met kinderen-baby mag hier in belgie ??sommigen moeten kinderen afstaan begrijpen enkel spaans en moeten in andere taal adoptie ondertekenen