Exclusief voor abonnees

“Dochtertje afgestaan als vondeling, maar na 6 dagen ging ik haar halen”

OPROEP VAN MOEDERS VOOR MOEDERS ÉN MAMA VAN VONDELING: "MAAK ANONIEM BEVALLEN LEGAAL"

Luisa Devadder (25) uit Wevelgem liet haar dochtertje Cosette - intussen 11 maanden oud - achter bij Moeders voor Moeders. Zes dagen later ging ze haar terughalen, om haar nooit meer te lossen.
RV Luisa Devadder (25) uit Wevelgem liet haar dochtertje Cosette - intussen 11 maanden oud - achter bij Moeders voor Moeders. Zes dagen later ging ze haar terughalen, om haar nooit meer te lossen.
"Geef Belgische mama's de kans om anoniem te bevallen, dan is de vondelingenschuif niet meer nodig." Dat is het pleidooi van de Antwerpse vzw Moeders voor Moeders, die zich in 2018 ontfermde over vier vondelingen. Eén van die baby'tjes is toch weer in de armen van haar mama beland. "Ik heb geluk gehad, toen ik moederziel alleen ben bevallen. Maar hoeveel moeders hebben dat geluk niét?"

Net als in 2017 vonden ook dit jaar vier radeloze mama's met hun pasgeboren baby de weg naar Moeders voor Moeders in Antwerpen. Drie van hen lieten hun kind ook effectief achter in de vondelingenschuif en keerden nooit meer terug. Het meisje Lore en de jongetjes Lou en Jef vonden intussen een veilige plek bij een warm wensgezin. Eén mama, Luisa Devadder (25) uit Wevelgem, liet de pasgeboren Cosette achter in de armen van Katrien Beyer van Moeders van Moeders, maar ging haar dochtertje daar zes dagen later terughalen, om het nooit meer te lossen. Haar meisje is intussen 11 maanden oud.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John De roo

  Karin Godin , de nagel op de kop ... wereldvreemde reactie vind ik ...ik vind dit ook een zeer goed idee , het zou bijzonder veel miserie uit wereld helpen

 • MYRTHE PASS

  Als 25-jarige moeder moet je toch al weten wat je doet. Ik hoop dat zij later aan haar dochter uit legt, dat ze haar kind te vondeling legde. Ik vraag mij af hoe de dochter-moeder band dan zal verlopen!

 • Karin Godin

  Als ik die commentaar van William lees wordt ik er niet goed van, hoe kan je vooral als man z'n uitspraak doen. Het is niet altijd zo makkelijk voor jonge moeders en gelukkig dat dit systeem (spijtig genoeg alleen in Antwerpen) bestaat. Zoals ze zich noemen Moeders voor Moeders, solidair zijn onder mama's !!!

 • Martine Goossens

  @william: beter in de schuif dan in de vuilbak. Beter een goede thuis krijgen dan opgroeien in armoede. Ik vind dat een teken van liefde van die moeders.

 • Jimmy CLARK

  Chapeau Mevrouw . U verdient alle respect. Wat doet men niet als men in nood zit. U stelde een veel mooiere daad dan abortus te plegen. Veel geluk en goede gezondheid gewenst voor U en uw prachtige kindje. Veel sterkte en steun gewenst. Familie uit uw buurt.