Exclusief voor abonnees

‘Dieselangst’ maakt benzines duurder: prijs op tweedehandsmarkt stijgt met 22% in twee jaar

Foto ter illustratie.
Photo News Foto ter illustratie.
Tweedehands benzinewagens zijn in twee jaar tijd 22% duurder geworden, een gevolg van onze 'dieselangst'. In aankoopprijs steken ze die laatste vlot voorbij. "Bijna niemand wil nog een diesel die binnen vier à vijf jaar de stad niet meer binnen mag."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JOHN JOHNSSON

  het is in de eerste plaats bij de politiekers om de belastingen te doen. Met een diesel rij je dubbel of meer kilometers met dezelfde tank.

 • WILLIAM TAELMAN

  En als de diesels er niet meer zijn dan gaan ze de benzine auto’s belasten , het gaat gewoon om de staatskas te vullen , maar de mensen zijn zo gemakkelijk beïnvloedbaar door de regering

 • meulders francois

  Terzake gezien gisteravond. Wat blijkt: Diesel beste en minst vervuilende auto na elektriciteit. Waar is de overheid hier in godsnaam mee bezig????????????. Het is niet de diesel die ze moeten bannen in de grote steden ( ouder dan 10 jaar wel) maar vooral de benzine wagens!!!

 • Johan De Clercq

  Leve diesel met een roetfilter.....al de rest is larie....

 • Luc Thys

  Gisteren avond was op canvas één praat programma daar werd beweert dat de nieuwe diesel motoren veel properder zijn dan benzine.....