Exclusief voor abonnees

"De loonwet van Michel zit vol sjoemelsoftware"

Bonden en werkgevers zitten vandaag opnieuw samen

BELGA
De lonen mogen de komende twee jaar dan toch met 1,1% stijgen bovenop de index, in plaats van 0,8%. Met die extra marge krijgt het overleg tussen vakbonden en werkgevers vandaag een tweede kans. Al blijft Marc Leemans, voorzitter van de christelijke vakbond, sceptisch.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  De werking van de vakbonden zitten ook vol sjoemelsoftware. Ze dienen hun eigen belang, met het voorwendsel dat het voor het werkvolk is. En dan maar klagen over meer ontslagen.... dankzij hun.

 • Ian Vandenbossche

  Sjoemelsoftware is een specialiteit van onze regering. De huidige werkenden die uitkijken naar hun groepsverzekering worden door onze regering ook bedrogen, omdat het kapitaal ‘volgens de overheid’ maar liefst 9% opbrengt wordt je maandelijks pensioen serieus verminderd. In werkelijkheid zijn de intresten op spaargeld slechts 0,01%. Werknemers worden dus tijdens, maar ook na hun loopbaan schaamteloos bestolen. Waarom klagen vakbonden dat niet aan?

 • alfons Detemmerman

  Men wil eigenlijk zeggen de index gaat 0.3 percent minder stijgen dus kan er 0,3 percent bij het loon. Totaal blijft op 5.4 per cent ....

 • Piet Peters

  Met hun index (+ x%) worden de sukkelaars steeds armer en worden de rijken steeds rijker. De vunzigheid van de vakbondseisen.

 • Johan Van Bastelaer

  Cris Hom : ik kon het niet beter verwoorden ! Een landje van een scheet groot dat het OCMW van de hele wereld wil spelen, maar dan wel op de kosten van de minstverdienende werkmensen, terwijl de bazen en de rijken nog rijker worden ! Weg met die liberale dieven ! Nooit meer een stem voor Open-VLD, NVA en CD&V ! Weg met die onderdrukkers en dieven ! Weg met die Belgische slavernij !