Exclusief voor abonnees

<<Dat geluid als je met je mes door die wafel gaat>>

Bellings Back to basics: Brusselse wafel

Na een ommetje in de Ardennen vorig jaar keren sterrenchef
LUC BELLINGS en redacteur STEFAN VANDERSTRAETEN
deze zomer weer voltijds terug naar de Belgische kust.
Zeven zaterdagen, vijfendertig nieuwe restaurants,
zeven oerklassieke gerechten.

Zo maakt hij het zelf
<<Dé perfecte Brusselse wafel moet vanbuiten lekker krokant zijn en vanbinnen nog heerlijk smeuïg. Dat is een delicate evenwichtsoefening. Soms is de buitenkant wel krokant, maar de binnenkant niet gaar. Wie zo'n wafel opeet, heeft nadien gegarandeerd maagpijn. Is de wafel wel correct gebakken, dan is hij goudgeel, luchtig en 3 tot 3,5 cm dik. Maar het allerbelangrijkste is dat de wafel à la minute gebakken wordt, pas zodra de klant de bestelling plaatst. Wie zijn wafels al in grote stapels voorbakt om ze nadien snel even onder de grill te leggen, is heel slecht bezig.>>

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant