'Dapperste aller supporters' is overdag kraaknette zakenman

Jawel... dit is twee keer dezelfde man. De succesvolle zakenman Nicolas Dardenne spoort in zijn vrije tijd als 'Obelgix' de Rode Duivels aan wanneer hij maar kan.
Photonews Jawel... dit is twee keer dezelfde man. De succesvolle zakenman Nicolas Dardenne spoort in zijn vrije tijd als 'Obelgix' de Rode Duivels aan wanneer hij maar kan.
Van vleesgeworden stripfiguur naar zakenman in kostuum met das. Voor Nicolas Dardenne (36), alias 'Obelgix', is het maar een kleine stap. Na de felbevochte zege van de Rode Duivels tegen Japan vloog hij rechtstreeks van Rostov naar zijn bedrijf in Brussel. "Mijn twee persoonlijkheden lopen door elkaar. Op de supportersbus was ik al aan het netwerken. In outfit, jawel."

Iederéén heeft hem maandagavond gezien, de dapperste aller supporters. Na elk Belgisch doelpunt zoomden de camera's en fototoestellen gretig in op de corpulente vriend van Asterix die in de tribune gesignaleerd was. Ook de andere supporters waren duidelijk fan van 'Obelgix'. "Ik heb in Rostov honderden keren moeten poseren. Iedereen wilde met mij op de foto", lacht de man in het carnavalskostuum. Als de Rode Duivels niét spelen, is Nicolas Dardenne uit Overijse de baas van twee bedrijven - de recruteringsfirma D-Network en het digitale platform ProUnity - en stuurt hij 20 personeelsleden aan. De tricolore tuinbroek en dito helm heeft hij dan ingeruild voor een keurig kostuum.Alle artikels uit de krant

21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lodewijk maesen

  zakenman en bekend nu...das alle vrouwen aan zijn voeten haha...profiteer ervan

 • Tomas Hermans

  Diane is 4 jaar later nog jaloers hahahaha. Super Obelgix (en Axelle) !

 • yvan van impe

  het voetvolk moest er vantussen………………..

 • Fred Bompans

  De moeite. Knap ! ! !

 • Van Damme Marleen

  Ja, echt leuk!!