Exclusief voor abonnees

“CLB wist van zweepslagen, maar zweeg”: waarom verwittigde niemand politie?

Mama Sylvie Keymolen met haar dochters, die veel steun en troost vinden bij elkaar.
Baert Marc Mama Sylvie Keymolen met haar dochters, die veel steun en troost vinden bij elkaar.
Twee kleine meisjes vertelden in 2010 al aan het Centrum voor Leerlingenbegeleiding dat hun papa hen sloeg met een zweep. Toch duurde het tien jaar voor diezelfde papa zich voor de rechter moest verantwoorden. De man riskeert nu 20 jaar cel voor onmenselijke behandeling van de meisjes, hun mama en drie exen. "Het beroepsgeheim is boven het belang van deze meisjes geplaatst."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

113 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Scheepers

  Hopelijk krijgen de ouders een zeer zware straf. Maar het Belgisch gerecht kennende, zal het wederom, zo goed als niets zijn. Vrouwe Justitia, haar gewichten hangen nooit in evenwicht.

 • Luc Scheepers

  Geen woorden voor. Pure schande van het CLB EN de school. Beroepsgeheim! Een schande dat men het durft aanhalen. Verantwoordelijke CLB per direct ontslaan omwille van zwaar verzuim. Zelf ben ik, eind jaren 70 en in de jaren 80 ook een permanent slachtoffer geweest. Noch school, noch doctors, noch ziekenhuis, noch rijkswacht, noch politie, noch kennissen hebben gereageerd. Toen was het blijkbaar normaal, maar nu!!! Hopelijk komen de kindjes goed terecht.

 • annick panis

  juist hetzelfde dat het kind of vrouw aangifte moet doen bij geweld!! Man man, die worden bedreigd met de dood!! gewoon oppakken en opsluiten dat crapuul!!

 • Werner Van Calster

  het CLB was al een clubje met een onderliggend motief toen het nog PMS heette, hadden ze nu echt verwacht dat dit met een simple naamsverandering zou op te lossen zijn? zwans nu niet... als je voor de rest niks verandert, hoe kan je dan verwachten dat er iets verbetert?

 • Sonja de Grave

  CLB en schuldig verzuim, niet de eerste maal.