'Chinese Bambi' eet mooiste bloemen op dus moet hij dood: zelfs Natuurpunt laat jacht toe

In Londen deden muntjaks een zeldzame orchidee verdwijnen.
RV In Londen deden muntjaks een zeldzame orchidee verdwijnen.
De prachtige hyacinten in het Hallerbos? Heerlijk voer voor de immer hongerige muntjak, net als zowat alle bloemen en struiken - met kale bossen zonder vogels of vlinders tot gevolg. En dus is zelfs Natuurpunt voorstander van de jacht op de 'Chinese Bambi'.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • RONNY HELSEN

  Natuurpunt laat de mooiste bossen verdwijnen dus .......!!!!

 • Chris Hom

  Door wie zijn deze dieren uitgezet? Groenen die nu beseffen welk schadelijk diertje deze bambi is?

 • frans Venloo

  Uitgezette dieren , zoals de woilf en de vossen dat deden ze vroeger ook . Nog wat groene belastingen erbij doen en nieuwe bloemen planten kan nooit kwaad . In mei zult U koekje van eigen deeg krijgen ' Groen voor de poen - van de werkman ' mooie leuze .

 • David De Baets

  De aalscholver en de wolhandkrab al jaren zeer bedreigende diersoorten voor onze inheemse visstand. Maar daar wordt nul komma nul aan gedaan , ah nee want de groene rakkers kunnen niet onder water kijken.

 • Abel Ragman

  Raar, als de inheemse fauna en flora door exoten bedreigd worden mogen die met alle middelen bestreden worden, maar als inheemse mensen en hun eigen biotoop gaat dan mogen die zonder problemen wel in hun voortbestaan bedreigd worden