"Brussels Airlines wéét van waar dampen komen. Maar ze doen er niks aan"

VOORMALIG TECHNICUS GETUIGT OVER GEBREKKIG ONDERHOUD

Yves Haccour werkte tussen 2011 en 2015 als support engineer bij Brussels Airlines en zag heel wat 'fume events'. "Eén keer per maand was het prijs. Mijn memo's daarover werden genegeerd."
Photonews Yves Haccour werkte tussen 2011 en 2015 als support engineer bij Brussels Airlines en zag heel wat 'fume events'. "Eén keer per maand was het prijs. Mijn memo's daarover werden genegeerd."
Een deel van de incidenten met giftige lucht aan boord van vliegtuigen kan perfect vermeden worden. Dat zegt een technicus die jaren aan de slag was bij Brussels Airlines. "Het vervangen van de olie gebeurt te laks, waardoor er lekken ontstaan. Ik heb dat meermaals vruchteloos aangekaart." De luchtvaartmaatschappij ontkent: "Wij volgen altijd strikt de procedures."

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  Dat men dan een dienst in brandwondencentra doet die zoiets onderzoekt Ideaal Zowel leger als burgerluchtvaart +niet ver van Zaventem 1 speciaal centra nodig!!

 • Elise Van Damme

  Geld boven gezondheid dat is toch steeds zo geweest en zal altijd zo zijn

 • Johan LAUNDERS

  Natuurlijk weten ze van niets en was er nooit geen gevaar... piloten die naar het ziekenhuis is dus veilig vliegen. Gelukkiglijk neem ik nooit B.A. en nu zeker niet!

 • Michel Mewis

  Lap binnenkort gegarandeerd staking !

 • Jan Vanachter

  Discovery channel heeft er een interessante reportage over gemaakt waar piloten en stewardessen in aan het woord komen. Een maatschappij die nu nog doet alsof hun neus bloedt moest op de zwarte lijst komen te staan.