Exclusief voor abonnees

"Boucaut fluit niet meer in play-off 1"

Scheidsrechtersbaas Verbist

Alexandre Boucaut zal geen matchen meer fluiten in play-off 1. De scheidsrechter ging in vijf dagen tijd twee keer de mist in. Donderdag zag Boucaut in Anderlecht - Charleroi een duidelijke strafschopfout van doelman Penneteau op Teodorczyk over het hoofd, maandag liet hij een vliegende tackle van Dalsgaard op Vormer onbestraft. "Ik kan niet ontkennen dat dit allemaal redelijk ongelukkig is in een periode waarin we er, onder andere door de semiprofessionalisering, alles aan doen om de arbitrage te verbeteren", zegt scheidsrechtersbaas Johan Verbist. "Woensdag (vandaag) is er training van de scheidsrechters, dan ga ik toch eens een goed gesprek met hem hebben", luidt het. "Het lijkt me best om Boucaut even tegen zichzelf in bescherming te nemen."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:



Alle artikels uit de krant