Exclusief voor abonnees

"België is een voorbeeld", zegt viroloog Ab Osterhaus, de Marc Van Ranst van onze noorderburen

Ab Osterhaus (71), een wereldautoriteit in de virologie, verschijnt in Nederland bijna dagelijks in de media.
Bob Bronshoff Ab Osterhaus (71), een wereldautoriteit in de virologie, verschijnt in Nederland bijna dagelijks in de media.
Nederland heeft sinds deze week nieuwe maatregelen aangekondigd. Ook onze noorderburen gaan nu grotendeels in lockdown. Maar voor de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus zijn de maatregelen nog een beetje licht. En vooral nogal laat. "Ik denk dat er te lang geaarzeld is."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lilianne Van Neylen

  Christian Mulder, best dringend eens naar de reeele cijfers kijken! Aantal doden zijn een gevolg van aantal besmettingen. Vandaag totaal aantal 389 doden in Nl en 177 in Be. En de piek in NL moet nog komen. Denk je nu echt dat het virus zich anders zal gedragen in Nederland? Ongelooflijk !

 • bart vansteenkiste

  voor mij hoeft de fette tussen vlamingen en walen totaal niet , ik herzien mijn mening , Sophie Wilmès doet dit goed ze mag blijven , de nva is al gezakt en ze gaan nog dieper zakken volgens mij dat heeft janbon nu ook weer bewezen. over vlaams belang kan u niets zeggen wat ze mogen niets , als u alles op 1 hoop werpt komt u toch weer uit met belgie als u begrijpt wat ik bedoel , eendracht maakt meer macht dan 1 front alleen

 • Guy Van Becelaere

  Hoe je het keert of draait De Chinezen zijn verantwoordelijk voor al deze ellende zij hadden hun grenzen moeten sluiten om het virus niet te laten verspreiden buiten hun grondgebied.Hier zitten er veel die alles beter kunnen en geweldig intelligent zijn waarom gaan jullie niet aan het roer zitten om het op te lossen?

 • Christian Deckers

  Aan heer Walter DV, jij krijgt hetgeen tevoren te weinig in gezondheidszorg werd gestoken, ik krijg alles wat nva er méér heeft ingestoken. Deal? Nva geeft liefst géén geld aan de blabla in de zorg, maar wél aan effectieve zorg! Geen enkele zorgbehoevende vraagt blabla, maar hulp en verzorging aan het bed. Beiden worden bekostigd uit hetzelfde budget en meelifters zijn er o zo veel!

 • Tim Peeters

  Dus de eerste van de gele fracties die nog inde toekomst durft spreken over besparing in gezondheidszorg ga ik persoonlijk een mep verkopen.