Exclusief voor abonnees

“Belasting op elektrisch rijden onvermijdelijk”

Illustratiebeeld.
Shutterstock Illustratiebeeld.
De Vlaming lijkt stilaan klaar voor een elektrische wagen. Op het Autosalon lopen mensen niet langer in een boog rond middenklassers met een stopcontact heen en dat is goed nieuws voor het klimaat. Voor de schatkist is het een klein drama. Die dreigt 8,6 miljard euro lichter te worden als we met z'n allen elektrisch gaan rijden. Wie zal dat betalen? Simpel: u.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

332 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Verbrugge

  Ik snap veel mensen niet. Bij de anti - dieselhype heb ik er gezien die hun nog goede dieselwagen ruilden voor een driecilinder benzine. Pure verkwisting. Denk toch eens na en vorm je eigen mening. Loop niet achter de massa aan. Hetzelfde met de elektrische wagens. Het is nog veel te vroeg om over te schakelen naar elektrisch.

 • Benny van den Wyngaert

  Dat wist ik al vanaf de elektrische wagen kwam is het dan eerlijk Mischien wij betalen DIV extra dieseltax en accijnzen en de elektrische wagen niks die rijden ook op ONZE weg he MENEER . En het trouwens officieel bewezen dat de diesel nog properder is dan de naft en gas dus wat ik al wist al heel lang wij dieselmotoren hebben extra filters. Wat betekent dat eigenlijk voor de elektrische en hybride de diesel nr1 staat van properste wagen. Dus wij die het net zuiverste rijden moeten meer betalen

 • Marc Steyaert

  Hahaha zo grappig, de meest vervuilende auto is elektrische, man man

 • Marc Gabriels

  Ian Vandenbossche , bij mijn weten is het hetzelfde in Brussel en Gent , voor zoover ik weet heeft de Nva daar niets in de pap te brokken , doe eens de moeite om je beter te informeren of zijn het alleen de steden die door Nva bestuurd worden die je op het beklaagdenbankje zet ??????

 • Hendrik Patyn

  Mooi artikel van Test-Aankoop, ze stellen dat Duitse en Franse merken momenteel geen betrouwbare verbrandingsmotoren kunnen bouwen, en dat ze een lesje kunnen leren van de Japanners. Ik denk dat dit ook de reden is waarom Duitse merken gokken op elektrisch...