Exclusief voor abonnees

'BDW-de-informateur staakt, BDW-de-burgemeester gaat naar Colombia. Moeten we dat normaal vinden?’

Onze opinie | Jan Segers

Bart De Wever
Photo News Bart De Wever

Vertrek gerust voor een week of drie op reis. Groot is de kans dat u bij uw terugkeer niets gemist zult hebben, toch niet als het om de vorming van nieuwe regeringen gaat. Daar is namelijk geen haast bij, zo florissant is de toestand van het land. De koninklijke opdracht van de federale informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte is gisteren verlengd wegens gebrek aan succes. Minstens tot 29 juli gaan ze nog even door op het lichtend pad, het verkeerde spoor. De Vlaamse informateur is zijn eigen keizer. Bart De Wever heeft eigenmachtig beslist dat hij deze maand de pauzeknop indrukt. Volgens hem heeft het geen zin om op Vlaams niveau het gaspedaal in te drukken zolang niet duidelijk is wat de plannen zijn op het federale niveau. Dat is, voor een N-VA die België liever kwijt dan rijk is, een hoogst merkwaardige redenering. Maar u en ik worden geacht om mee te gaan in die logica. Ik doe mijn best, maar mij lukt het niet. U?

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

135 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Florizone

  Geen vakantie maar naar Colombia om de drugproblematiek in Antwerpen aan te kaarten, dan kan dit als onkosten ingeboekt worden, slim Bartje.

 • Patrick Van Lersberghe

  Er ging de laatste vijf jaren geen enkele communicatie vanuit de N-VA de wereld in zonder sneer naar links of naar Groen. Vandaag krijgt hij de rekening gepresenteerd. Voor de verkiezingen gold het dat de N-VA nooit met de PS in zee zou gaan. Vandaag zijn we een dikke maand verder en verwijt dezelfde partij dat de PS weigert te praten. Wie wil nog een confederaal België met (mogelijk) Homans als minister-president?

 • Marc Camp

  En wat als anderen plots met dat hij weg is, overeen komen? Is een nationale sport van open VLD

 • eric brack

  Hij heeft gelijk, hij heeft allang gezien dat linkse fundamentalistisch recalcitrante partijen liever prostitueren met hun Franstalige tegenhangers om toch maar de democratie te verkrachten zoals het hun uitkomt.

 • Guido neerinckx

  Gewoon een andere meer bekwame informateur aanstellen voor Vlaanderen.De Wever denkt dat hij nog iets betekent,maar dat is verleden tijd.Federaal is hij totaal van de kaart geveegd. Met 15 % van de stemmen in Belgie kan je Brussel en Wallonie niet blijven vernederen.Jan Segers heeft groot gelijk , hij stelt de zaken scherp en duidelijk.Maar natuurlijk met fletse ruggengraatloze en machtsgeile figuren zoals Beke tegenover zich heeft voorlopig De Wever nog vrij spel.